Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пајтићев сарадник купио телевизију ташти па је уништио!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 10. 2013.

Извор: Курир

Пајтићев сарадник купио телевизију ташти па је уништио!

Недељко Шљиванац, кадар војвођанског премијера Бојана Пајтића и помоћник покрајинског секретара за енергетику, купио је својој ташти Дари Селић РТВ Панонија. Ташта је, међутим, фирму одвела у блокаду, која тренутно износи чак 17,1 милион динара.

Али Шљиванца то није обесхрабрило и као добар зет прискаче у помоћ - јула ове године отвара ташти Дари нову фирму, РТВ Панонија 021, а у посао се укључује и његова супруга Мирјана Шљиванац, која врши функцију директора.

У блокади годину дана

Осим спорне акробатике којом се избегава враћање дугова, оно што је проблематично у породичном бизнису Шљиванца и таште му Даре је чињеница да је РТВ Панонија правно лице које је добило дозволу за емитовање радио и ТВ програма.

- Али РТВ Панонија је у блокади непрекидно годину дана, од 25. октобра прошле године, а РРА Шљиванцу не одузима дозволу, већ му омогућава да плаћа накнаду, како кажу, на неки други начин, дозвољен Законом о платном промету. Како је то могуће ако знамо да члан 46 тог закона забрањује предузећу које је у блокади и цесију, и уступање дуга и(ли) потраживања и све друге облике који би омогућили да се ремети редослед поверилаца из блокаде. Индиректни власник Шљиванац не плаћа ни закуп на месту где су били постављени предајник и панели, па је исте без дозволе РАТЕЛ пребацио, како сам каже, на „вишу и бољу локацију“ - прича извор Курира и наставља:

Преселили телевизију

- Ни РАТЕЛ им не узима дозволу, иако недозвољено користе фреквенцију и нису платили накнаду за њено коришћење. Иако нису испоштовали налог да се врате на место на којем имају дозволу да емитују програм, РАТЕЛ није покренуо поступак за одузимање дозволе, већ прекршајни поступак. То власнике не једи, јер рачун је у блокади, па неће ништа моћи ни да се наплати.

Наш саговорник истиче да су због озбиљног конфликта са закуподавцем, коме наводно две године није плаћана кирија, морали да преселе телевизију.

Свечаности поводом пресељења присуствовали су и Пајтић и покрајински функционери из ДС. Шљиванац је, иначе, председник странке Реформисти Војводине, која је у покрајинску владу ушла преко листе ДС. Поједини медији су објављивали исповести садашњих и бивших радника у РТВ Панонија да их је Шљиванац мобинговао, претио им отказом, али и одузимањем деце (?!), ословљавао са „глупаче, калаштуре“.

Из РРА и РАТЕЛ јуче нисмо успели да добијемо коментар о случају РТВ Панонија.

Такође, на поруке и позиве Курира нису одговарали ни Шљиванац ни Пајтић.

Из буџета

Два милиона приде

Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање, који води Славиша Грујић, колега Недељка Шљиванца, доделио је таштиној РТВ Панонија, иако је у блокади, у 2013. два милиона динара - за културне садржаје 500.000 и информативне 1,5 милиона динара.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси