Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РРА расписала конкурс за доделу националне фреквенције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 10. 2013.

Извор: Бета

РРА расписала конкурс за доделу националне фреквенције

Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) расписао је данас нови конкурс за доделу фреквенције бивше ТВ Авала. Претходни конкурс поништен је 9. августа јер ниједан од пријављених кандидата није добио довољан број гласова за доделу националне фреквенције. Савет РРА је у септембру одбио жалбе ТВ Нова и ТВ Коперникус које су биле кандидати за добијање националне фреквенције некадашње ТВ Авала.

Министар телекомуникација Расим Љајић потписао је 23. окотбра Правилник о утвђивању плана расподеле фреквенција за аналогне радио и телевизијске станице на територији Србије којим треба да се убрза процес преласка са аналогног на дигитално емитовање телевизијског сигнала у Србији.

Према правилнику, део фреквенција које су некада припадале ТВ Авала биће искоришћен за проширење Иницијалне мреже за дигитално телевизијско емитовање програма, док ће се преосталим делом спектра располагати у складу са важећим законима.

Коментари (2)

Остави коментар
суб

26.10.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 07:17

Pravilnik je ipak objavljen

ПРАВИЛНИК о изменама Правилника о утврђивању Плана расподеле фреквенција/локација за терестричке аналогне FM и TV радиодифузне станице за територију Републике Србије
Службени гласник РС 093/2013 Датум: 25.10.2013

ipak je objavljen.

Одговори
пет

25.10.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 20:01

Novi javni konkurs Saveta RRA, 25.10.2013.

"Prema Zakonu, Savet RRA je dužan da ponovo raspiše Javni konkurs, izuzev ako Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija ne odluči da mrežu K5, ugašene TV Avala, ustupi za proces digitalizacije Republike Srbije, što znači da bi trebalo promeniti Plan raspodele radiofrekvencija", pise u poslednjem pasusu saopstenja RRA - "Dozvola za mrežu K5 nije dodeljena" od 9. avgusta 2013. godine.

Tacno. Po clanu 49. stav 2. Zakona o radiodifuziji, javni konkurs se obavezno raspisuje kada na osnovu Plana raspodele radio frekvencija postoje mogućnosti za izdavanje novih dozvola za emitovanje programa.

Medjutim, iako je potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisao 23. oktobra 2013. godine Pravilnik o utvrđivanju plana raspodele frekvencija za analogne FM i TV radiodifuzne stanice na teritoriji Republike Srbije, prema saopstenju resornog ministarstva - "Potpisan Pravilnik o utvrđivanju plana raspodele frekvencija za analogne FM i TV radiodifuzne stanice, ovaj pravilnik se objavljuje u republickom sluzbenom glasilu pre stupanja na snagu, a stupa na snagu najranije osmog dana od objavljivanja, u skladu sa 196. Ustava RS>

Posto ovaj pravilnik jos nije objavljen u "Sluzbenom glasniku RS", niti je zvanicno stupio na snagu, postavlja se pitanje da li je Savet RRA na svojoj internet stranici i u dnevnom listu "Politika" (ne)sluzbeno raspisao i objavio Javni konkurs za izdavanje dozvole za emitovanje televizijskog programa područje željene zone servisa - cela Republika, 25. oktobra 2013. godine?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси