Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СЕЕМО: Македонског новинара одмах ослободити из притвора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 10. 2013.

Извор: Танјуг

СЕЕМО: Македонског новинара одмах ослободити из притвора

Организација медија југоисточне Европе (СЕЕМО) изразила је данас забринутост за слободу медија у Македонији и затражила да се из притвора одмах пусти новинар Томислав Кезаровски, који је осуђен на вишегодишњну казну затвора.

Суд у Скопљу је у понедељак осудио Кезаровског, новинара дневника “Нова Македонија”, на четири и по године затвора због откривања идентитета једног сведока у случају нерасветљеног убиства.

СЕЕМО је изразио изненађење што су власти подигле оптужбу против Кезаровског толико година након што је објављен чланак, који је изашао из штампе децембра 2008. године.

Истовремено, ова организација указује да је Кезаровски само објавио име, али не и презиме сведока.

"Сав тај развој је алармирајући и шаље јасан сигнал другим новинарима у Македонији да врше самоцензуру и зауставе инвестигативно новинарство”, навео је генерални секретар СЕЕМО Оливер Вујовић у саопштењу.

Он је позвао владу у Скопљу, председника државе и парламент да реагују у корист слободе штампе и говора и прикупе све релеватне информације, те да их предају истражним органима на разматрање.

“Позивам власти да одмах пусте из притвора Кезаровског и затражићу од Савета Европе, као и Европске комисије, која је препоручила почетак преговора са Македонијом, да оштро надзиру развој слобода штампе у Македонији”, навео је Вујовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси