Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Судијама Кодекс новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 06. 2009.

Извор: Дневник

Судијама Кодекс новинара


У оквиру акције “Сваком судији новинарски Кодекс”, члан Управе Удружења новинара Србије и уредник црне хронике у “Дневнику” Милан Бозокин уручио је јуче председнику Окружног суда у Новом Саду Слободану Надрљанском десетак примерака Кодекса новинара Србије.

Том приликом оцењено је да је у досадашњем периоду остварена добра професионална сарадња између овог суда и новинара. Захваливши се на Кодексу, Надрљански је казао да ће примерци брошуре бити подељени судијама Окружног суда.

Председник новосадског Окружног суда посебно је истакао професионално и коректно писање “Дневника” о раду ове институције и судским процесима који се у њој одвијају. Пријему је присуствовала и портпарол Окружног суда Софија Чолић.

Акцију “Сваком судији новинарски Кодекс” УНС је започео 31. марта 2009. када је Кодекс новинара Србије предат председнику Општинског суда у Горњем Милановцу Душану Дражовићу.

Циљ УНС-ове акције је да свим судовима у Србији буде достављен новинарски Кодекс са упутствима и смерницама за његово поштовање. Тако ће судије моћи лакше да оцене јесу ли новинари поступали у складу са правилима професије.

 Садашњу верзију Кодекса новинара Србије усвојила су новембра 2008. године највећа новинарска удружења у Србији УНС и НУНС.

Е. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси