Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар “Блица” тражи заштиту полиције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 10. 2013.

Аутор: С. М. Извор: Блиц

Новинар “Блица” тражи заштиту полиције

Дописнику „Блица“ из Александровца Гвоздену Здравићу у уторак је забрањено да присуствује седници Скупштине у том месту. Због учесталих претњи њему и његовој породици затражио је заштиту полиције.

 

 

 

 

Дошао сам у зграду општине Александровац како бих пратио седницу, али ми је радник обезбеђења забранио да уђем. Објаснио ми је да то чини по наређењу Томислава Савковића, председника Скупштине, јер „пишем о аферама у Жупи“.

Испред улазних врата срео сам и Михајла Милића, одборника „Покрета за Жупу“, који ме је наводно добронамерно посаветовао „да припазим на себе и своју децу“ - узбуђено објашњава Здравић.

Пре недељу дана Здравића је на улици у Александровцу један од познаника упозорио да буде опрезан јер је чуо на ће „бити ликвидиран због писања о локалној власти“.

После тога сам о претњама обавестио полицију, првог потпредседника Владе и удружења новинара.

Од полиције сам затражио заштиту за себе и породицу. Очигледно је да се многи у Александровцу плаше мог писања - додаје Здравић.

Миљан Петровић, начелник Полицијске управе, потврдио је да се Здравић два пута у последњих 15 дана обраћао службеницима полицијске станице у Александровцу.

Сви подаци које је изнео у тим усменим обраћањима су предмет обраде. Уколико провере покажу да су Здравић и његова породица угрожени, сигурно је да ће добити заштиту - додаје Петровић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси