Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суд одбио тужбу Ђукановићеве сестре против "Дана"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2013.

Извор: Мондо

Суд одбио тужбу Ђукановићеве сестре против "Дана"

Основни суд у Подгорици одбио је данас тужбу Ане Коларевић, сестре премијера Мила Ђукановић, против листа "Дан" због претрпљених душевних болова и повреде угледа и части.

Коларевић је тужила "Дан" и тражила да јој тај дневни лист исплати 100.000 евра због серије текстова о приватизацији црногорског "Телекома", у којима се она доводи у везу са корупцијом.

Заменик главног уредника "Дана" Никола Марковић изразио је задовољство одлуком Основног суда, додајући да очекују од Тужилаштва да провери наводе из њихових текстова о корупцији приликом продаје Телекома.

"Пресуду доживљавам као још једну потврду истраживачких стандарда и слободног новинарства које негујемо у нашем листу. Чак и овакво правосуђе, које је најбоље квалификовано у поглављима 23 и 24, пало је под снагом аргумената које смо у серији текстова обелоданили", казао је он.

Марковић је, како преносе подгорички медији, додао да очекује извињење Коларевић.

"Очекујем да се Коларевић, у најмању руку, извини 'Дану' због неосноване тужбе, а онда и због блаћења, а Тужилаштво позивам да испита све наводе који су се могли прочитати у поменутим текстовима", казао је Марковић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси