Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ђилас дао 27.840.750 динара ТВ Б92 за хвалоспеве о себи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 10. 2013.

Извор: Курир

Ђилас дао 27.840.750 динара ТВ Б92 за хвалоспеве о себи

Драган Ђилас, градоначелник у техничком мандату, избио је Београђанима из џепа 27.840.750 динара! С тим парама платио је ТВ Б92 да информише грађане о битним дешавањима у Граду, иако тај посао већ обавља градска телевизија - Студио Б, која за то уредно месечно добија новац из буџета града!

Злоупотребио утицај

Ђилас је 2010. године, на врхунцу славе и користећи свој утицај, склопио уговор са овом телевизијом од 263.898 евра, а судећи према извештају Државне ревизорске институције, градоначелник је покушао да сакрије шта је то Б92 урадила за толики новац! Наиме, на основу рачуна није било могуће установити врсту и количину пружених услуга, па је тек после приговора доставио извештај о пакету прилога за период јул-децембар 2010. године. Нејасно је и како је баш ТВ Б92 добила посао, јер није био спроведен поступак јавне набавке.

Како сазнајемо, Веран Матић је лично направио аранжман са Ђиласом, између осталог, да Б92 реемитује јутарњи програм Студија Б, што значи да ова телевизија чак није ни правила сопствени програм, већ је репризирала постојећи.

Практично, грађани су два пута платили исто!

- Питање је где је заиста завршио тај новац. Постоји оправдана сумња да је новац отишао у приватне џепове - додаје извор нашег листа, док на сајту ДРИ пише:

Информације „од значаја“

- Служба за информисање је са Б92 закључила уговор којим су регулисана права и обавезе поводом куповине времена за емитовање ТВ емисија и пакета прилога на Б92 ради информисања грађана о догађајима, односно информацијама од значаја за живот у граду, по договореном медија плану и цени. Укупно уговорена вредност плаћена је авансом 50 одсто, а остатак је плаћен у пет једнаких рата. Прегледом налога за књижење не може се утврдити врста, количина и цена укупно пружених услуга!

То значи да је градоначелник искористио своју позицију и дао новац Београђана да се на телевизији емитују хвалоспеви о њему, то јест искористио је градски новац за личну промоцију. Поред тога, Град сваког месеца уредно дотира и градску телевизију - Студио Б, коју је, примера ради, током 2012. године „частио“ са 17,5 милиона динара месечно, односно око 153.508 евра, што је на годишњем нивоу 210.000.000 динара, или око 1.842.105 евра!

Очекивано

Матић и Ђилас ћуте

Веран Матић, директор ТВ Б92, није одговорио на СМС с конкретним питањима - шта је ова телевизија била у обавези да уради, а шта је конкретно урадила за град, и како је уговорен посао с обзиром на то да није било поступка јавне набавке. Одговор је изостао и од Драгана Ђиласа. Питања су прослеђена његовом портпаролу Ивану Николићу, али до закључења броја одговор нисмо добили.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси