Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нови филмски изазови
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 10. 2013.

Аутор: Ј. Г. Извор: Вечерње новости

Нови филмски изазови

После успешних шест година на месту уредника филмског и страног серијског програма РТС, Иван Карл је напустио Медијски јавни сервис, а нове изазове пронашао је у највећем српском кабловском оператеру - компанији СББ.

 

Када после признања, награда и рејтинга који потврђују да сте у самом врху оставите све иза себе и одлучите да кренете другим путем, поставља се питање да ли је одлазак професионални изазов или тешка финансијска криза која је задесила РТС. Иван Карл је у томе изричит:

- Нема ничег мелодраматичног у мом одласку са јавног сервиса, нити мој поступак има везе са финансијском оскудицом у којој се телевизија не својом кривицом налази последњих годину-две. Мислим да се обриси те кризе када је реч о филмском програму на екрану нису видели и да је понуда све време, па чак и ове сезоне, која је једна од најтежих, била добра и разноврсна. Моји мотиви су били професионални, и превладала је жеља да прихватим нови изазов. Шест година, колико сам провео на месту уредника филмског програма, а чини ми се да је у историји ТВ Београд само Радослав Зеленовић био дуже на тој позицији, сасвим је довољно. Урадио сам све што је могло да се уради, и сматрам да је дошло време да се иде даље.

Истиче да иза себе није оставио неред и главобоље ни менаџменту ни бившим сарадницима.

- Филмски програм је свих шест година био најгледанији у Србији, што су верификовали и “АГБ Нилсен”, али и награде ваших читалаца. То јесте велики успех, ако се узме у обзир чињеница да је конкуренција била јака и богата, и да је Филмски програм РТС са мање пара, мање мејџора и мање филмова, редовно “тукао” комерцијалне телевизије које су све то имале.

Какву улогу има на месту директора филма у компанији СББ и како види будућност Медијског јавног сервиса прочитајте у сутрашњим “ТВ новостима”.

Ближи се Фест

Како теку припреме за Фест, чији сте један од селектора?

- Бора Анђелић и ја смо управо предали прву руку програма. Циљамо од 60 до 70 филмова, спремили смо и неке новине са циљем да додатно анимирамо публику. Последње три године резултат Феста чини пет одсто укупног биоскопског тржишта у Србији и тај нови легитимитет Феста и снага која из њега проистиче, јесте наш највећи успех као уметничких руководилаца.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси