Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У Сирији убијено 25 новинара и 70 грађана извештача
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 10. 2013.

Извор: Танјуг

У Сирији убијено 25 новинара и 70 грађана извештача

Више од 25 професионалних новинара и 70 грађана извештача убијено је од почетка рата у Сирији у марту 2011. године, а највећи број њих страдао је иза побуњеничких линија, саопштила је данас организација Репортери без граница.

Поред тога, ова невладина организација са седиштем у Паризу навела је да је од почетка сиријске кризе нестало више од 16 страних новинара, али да бројни случајеви отмица нису доспели у јавност на захтев породица.


Репортери без граница наводе да је број отмица у Сирији у последњем периоду све већи, а да су новинари често на мети снајпериста и оптужби за шпијунирање и да многи од њих кажу да је сиријски рат постао превише опасан за извештавање.

Изазов за такав посао додатно отежавају рестрикције у погледу издавања виза и пропаганда на обе стране, како режима, тако и побуњеника, пише АФП.

Влада визе за новинаре издаје веома ограничено, а кретање новинара у великој мери је дозвољено само у областима које држе снаге режима, па новинари који покривају догађаје у побуњеничким областима улазе у Сирију преко граница са Ираком, Јорданом, Либаном и Турском.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси