Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Устанак" у Политици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 10. 2013.

Извор: Бета

"Устанак" у Политици

Више од 50 радника протестовало је јуче испред седишта компаније у Београду, а њих је око подне примио је генерални директор Зефирино Граси.

Одбор директора "Политике" А.Д. почео је јуче преговоре са представницима синдиката запослених у тој кући, који захтевају смену свих чланова Одбора због финансијске ситуације у предузећу.

Претходно је Више од 50 радника протестовало  испред седишта компаније у Београду, а њих је око подне примио генерални директор Зефирино Граси и преговори су у току.

Према речима председника Самосталног синдиката "Политике" А.Д. Миодрага Обрадовића руководство не уплаћује порезе и доприносе, а директори су у последње две године довели ову кућу до "најгоре економске ситуације од како она постоји".

"Хонорарни радници и запослени преко омладинске задруге нередовно се исплаћују. Стално запослени се исплаћују стихијски, никада не знамо колико ћемо да примимо и када", казао је Обрадовић агенцији Бета и додао да је рачун предузећа био у блокади скоро 200 дана у протекле две године.

Нови синдикат запослених у "Политици" А.Д. није подржао штрајк, а председник тог синдиката Бранислав Вукомановић потписао је саопштење у ком се изражава подршка руководству ове куће.

"Политика" А.Д. је компанија која се бави издаваштвом и пружањем штампарских и графичких услуга, а чији су највећи акционари држава Србија, Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање и више друштвених предузећа.

Она је 2002. године са немачком фирмом WАZ основала фирму "Политика новине и магазини", која издаје дневни лист "Политика".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси