Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  4 године Јужних вести
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 10. 2013.

Извор: Јужне вести

4 године Јужних вести

Стручном конферецијом посвећеној развоју локалних медија у свечаној сали Универзитета у Нишу данас ће бити обележен јубилеј Јужних вести.

Августа 2009. године објављени су први текстови на Јужним вестима, а 29. јануара наредне године први српски регионални информативни портал је и званично почео са радом.

Са просечних безмало 30.000 посета дневно Јужне вести су убедљиво најчитанији медиј са југа Србије и један од најцитиранијих у целој земљи.

Јубилеј ће бити обележен радно, организацијом конференције чији је радни назив "Улога локалних медија у развоју грађанског друштва".

Током конференције ће бити представљени резултати истраживања које је Медиа центар Ниш спровео у сарадњи са мисијом ОЕБС-а у Србији о начину на који нишки медији извештавају о активностима градских власти.

На дебати чији ће домаћин бити Центар за истраживачко новинарство Србије уредници најутицајнијих домаћих медија који се баве истраживачким новинарством ће дискутовати о начину да се премости све чешћа медијска блокада појединих тема и објављивање компромитујућих података о високим државним званичницима.

Посебна пажња током дебате коју организује Мисија ОЕБС у Србији биће посвећена модерацији коментара на интернет сајтовима, као и анализи праксе примене новинарских кодекса на тај део садржаја онлине медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси