Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тровања је ипак било!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 10. 2013.

Аутор: Ј. Илић Извор: Вечерње новости

Тровања је ипак било!

Лекари Опште болнице „Свети Лука“ саопштили су на конференцији за новинаре да остају при ранијим тврдњама да су пацијенти, који су масовно тражили помоћ током два дана „Смедеревске јесени“, имали симптоме тровања као и да су сви збринути и излечени. Од 6. до 11. септембра у болницу је примљено 138 пацијената - од тога 74 на Ургентно-пријемни блок, 21 на Дечије одељење, 35 на Инфективно одељење и осам трудница на Гинекологију - изјавио је др Горан Куљанин, директор Опште болнице.

Начелник Инфективног одељења Дехар Дехари је казао да је пацијената са знацима интоксикације било и пре и после „Смедеревске јесени“. Лекари подсећају да је епидемију прогласио ЗЗЈЗ Пожаревац на основу извештаја о броју пацијената. Помоћница директора и начелница Неонатологије др Мира Матић Перић изјавила је да је документација о пацијентима, на захтев тужилаштва, предата полицији.

- Дошла су два инспектора за привредни криминал тражећи документацију. Ја сам одбила да дам без налога тужилаштва, који су касније донели. Први пут за 31 годину каријере десило се да дође полиција - каже др Матић-Перић.

Због информација да ли је било притисака на лекаре да не дају изјаве новинарима током епидемије, директор болнице др Горан Куљанин је рекао да „он није имао притиске из Градске управе“, али је његова заменица рекла да их је било.

Гушење медија

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због изјаве градоначелнице Јасне Аврамовић да ће „тужити све медије који су писали о епидемији у овом граду“ као и да ће „новинари морати на суду да кажу одакле им информације о оболелима“. УНС истиче да је тај поступак класичан пример покушаја носилаца јавне функције да на новинаре свали одговорност која је објективно у надлежности власти Смедерева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси