Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Политика" у агонији?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 10. 2013.

Извор: Фонет, Мондо

"Политика" у агонији?

Синдикална организација самосталног синдиката Политике ад упозорава да је та новинска кућа "у агонији".

Синдикалисти су позвали Владу Србије да изврши одговарајуће кадровске промене у Надзорном одбору, изабере нове директоре и спречи њено даље девастирање.

У саопштењу, Синдикат указује да борд директора нема знања да искористи потенцијал који има та фирма.

Синдикат сматра да Политика ад има сопствени потенцијал да се извуче из проблема, пошто има модерну технологију, стручан кадар, уговорене послове, вредност имовине, која превазилази вредност дуговања, али напомиње да једино недостаје добар менаџмент.

После избора заступника државног капитала и новог Надзорног одбора, нису испуњена наша очекивања, јер је дошло до погоршања пословања, повећања платног фионда, упркос "замрзнутим" платама, чиме се показало да Надзорни одбор и борд директора немају потенцијала да извуку предузеће из банкрота, стоји у саопштењу.

Синдикат у саопштењу, које потписује Миодраг Обрадовић, подсећа да се већ неколико пута обраћао претходним владама, са драматичним упозорењима да се Политика ад креће у погрешном правцу.

И даље сматрамо да се Политика ад гура у стечај намерно, не због "виших сила", напомиње Синдикат, који неће дозволити да се "мирно изврши еутаназија" ове фирме.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

03.10.

2013.

Политикин читалац [нерегистровани] у 17:39

Само Бог може

Драге колеге, наградно питање: да ли постоји макар једна фирма да није пропала, а да јопј је држава помагала? Колеге из "Политике" траже помоћ од државе, која не може ни себи да помогне-отели јој 15 % територије. Кога брига за "Политику", ако је иста та Србија остала без Пећке Патријаршије, Богориде Љевишке, Грачанице, Самодреже, Светих Архангела, Девича, и још око 3.800 цркава и криквишта о којима данас "брине" човек са потернице МУП Србије, Хашим Тачи, познатији као "Змија", командант терористичке организације под именом "ОВК".

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси