Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одбијена Цвијанова пријава против Наших
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 09. 2013.

Аутор: Екипа Наших Извор: Наше новине

Одбијена Цвијанова пријава против Наших

Прво основно тужилаштво у Београду одбацило је као неосновану кривичну пријаву народног посланика и високог функционера Српске напредне странке Владимира Цвијана против директора и главног уредника Наших новина Вука Вучуревића и Антонија Ковачевића за наводно узмемиравање његовог шестогодишњег сина. Истовремено, како сазнајемо, пријава коју су Вучуревић и Ковачевић поднели против Цвијана због угрожавања њихове безбедности је процесуирана и очекује се даљи наставак истражних радњи.

 

Истрага против Цвијана

- Пријава коју је Цвијан поднео је одбачена јер је закључено да су његови наводи о томе да су директор и главни уредник Наших новина угрозили безбедност његове породице неосновани. Случај је архивиран и о томе је Цвијан обавештен.

С друге стране, пријава коју су одговорни из вашег листа поднели за угрожавање безбедности је процесуирана и случај се налази код истражног судије, који ће ускоро одлучити о његовом даљем току - каже наш извор из тужилаштва.

Сукоб Цвијана и Наших новина почео је када је наш лист у мају ове године Цвијану поставио питање колико је коштао његов одмор у Дубаију. Он је тада, уз гомилу увреда и псовки, претио новинарки Наших, да би дан касније делио скандалозне летке са фотографијама Вучуревића и Ковачевића на којима пише: „Пажња! Педофили!“ Цвијан је тада, пред бројним новинарима у Скупштини Србије, јавно оптужио Вучуревића и Ковачевића да су „манијаци и педофили“ јер су наводно хтели да у новинама објаве слику његовог шестогодишњег сина и понадао се да ће њих двојица бити први који ће бити осуђени по тзв. Маријином закону.

Држава да заштити обичне људе!

- Поздрављамо одлуку српског правосуђа да раздвоји жито од кукоља и не наседне на конструкције и манипулације посланика Цвијана, каже Антоније Ковачевић, главни и одговорни уредник Наших новина, и додаје:

- С друге стране, покретање поступка против човека који злоупотреби Скупштину Србије да у њој изнесе најгрђе лажи и измишљотине и тиме угрози животе свих запослених у једној редакцији буди наду да држава има снаге и воље да заштити обичне људе, у овом случају новинаре, од бахатих државних чиновника који методама застрашивања покушавају да утичу на медије и држе их под контролом.

Ово је жути картон за Цвијана и све оне који би да кроје наше судбине по својој мери.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси