Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 09. 2013.

Аутор: Илустрована политика Извор: Срђан Јокановић

Твистер

Није лоша идеја да новинари Јавног сервиса (а понекад и других телевизија) прате уважене представнике државе на њиховим службеним путовањима по свету и то, вероватно, о трошку исте државе и нас, који је финансирамо.

Била би то лепа прилика за ексклузивне информације са лица места, сазнавање детаља о разговорима иза затворених врата, разоткривање тајни из света оних који одлучују о судбинама свих нас, а можда би се нашао тренутак да се сними нека лепа репортажа лакшег садржаја. Нажалост, то се не дешава.

Чак ни када на таква путовања крену искусни новинари, попут Весне Дамјанић Бранковић, чија специјалност је економија, али чије коментаре на актуелне догађаје и из других области са уживањем слушамо у прегледу штампе Јутарњег програма РТСа, где је чест гост. Весна је пратила премијера Ивицу Дачића на његовом путу у Њу Орлеанс где се одржавао сусрет са америчким бизнисменима, одакле су нам стизали извештаји пуни фраза и општих места и географски подаци са „Википедије", било да их је саопштавала новинарка лично или је давала микрофон премијеру, амбасадору Србије у САД или њиховим домаћинима.

Резултат разговора је неизвесна сјајна будућност за нас, неизвесни уносни посао за њих, а једино што је било извесно јесте лепо и топло време у далекој Луизијани због чега је новинарка пред камере морала у блузи без рукава. Пошто не сазнадосмо чак ни зашто и како би богати финансијери улагали у Србији, а неколико година после урагана „Катрина" нису могли из пепела да подигну свој Њу Орлеанс и околину, испада да је за овакву врсту извештаја са лица места довољно послати једног тонца техничара који зна да укључи расвету и пружи микрофон преговарачима. Они ће већ нешто изјавити... А можда би политичари могли да заврше у Би Би Сију курсеве за техничаре на телевизији па да све сами ураде. Дође им на исто.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси