Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бранкици Станковић додељена награда "Освајање слободе"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 09. 2013.

Извор: Б92

Бранкици Станковић додељена награда "Освајање слободе"

Бранкица Станковић добитница је овогодишње награде "Освајање слободе" која се додељује за афирмацију људских права, правне државе, демократије и толеранције, а већ тринаест година награду додељује Фонд "Маја Маршићевић Тасић".

 

"Додељујемо данас награду Освање слободе из Фонда Маја Маршићевић-Тасић, јер желимо да кажемо да је нама важна потпуна слобода Бранкице Станковић. Да предложимо полицији да уместо Бранкици, слободу ограничи онима који је угрожавају. Желимо и да кажемо да, супротно устаљеним локалним обичајима, ми нећемо дозволити да се заборави како данас у Србији живи једна од њених највећих новинарки. Нећемо дозволити да она сама сноси тежину својих дела и своје храбрости. И хоћемо да кажемо да је истина и даље опасна. Да је постављати питања о суштинским узроцима наше укупне пропасти и даље субверзивно. И да данашња влада није схватила целу поруку Инсајдера, да није још видела све његове епизоде и по њима поступила. Желимо да подржимо Бранкицу Станковић да и даље, за себе и за нас, осваја слободу", рекла је историчарка Дубравка Стојановић, прошлогодишња добитница ове награде.

У име Бранкице Станковић награду је примио Веран Матић председник Фонда Б92.

Снимке говора на додели награде погледајте овде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси