Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић подржао предлог о помоћи штампаним медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 09. 2013.

Извор: Танјуг

Вучић подржао предлог о помоћи штампаним медијима

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да од предлога Националне асоцијације издавача новина и магазина (НАИ) за помоћ штампаним медијима кроз измене и допуне Закона о оглашавању користи могу да имају и држава и издавачи.

 

У временима када од власти сви траже олакшице и ослобађање од пореза, овај предлог је један од ретких од кога би обе стране, и држава и издавачи, могли да имају користи", рекао је Вучић и најавио да ће Влада Србије размотрити све предлоге и у најкраћем могућем року одговорити на њих.

Представници НАИ, како се наводи у њиховом саопштењу, упознали су јуче Вучића са иницијативом за помоћ штампаним медијима кроз измене и допуне закона о оглашавању.

Наиме, НАИ предлаже либерализацију законских одреби о оглашавању појединих врста акцизних роба и специфичних услуга што би омогућило свим новинама у Србији да у условима економске кризе боље и стабилније послују.

Осим председника НАИ Драгана Ј. Вучићевића, састанку су присуствовали и генерална директорка "Политике" Мира Глишић-Симић, главни уредник и директор "Вечерњих новости" Ратко Дмитровић, директор "Колор прес групе" Мирослав Вајда, генерални директор "Дневника" Душан Влаовић, уредница "Биз Лајфа" Татјана Остојић и директор "Адрија медије" Бранимир Кулашевић.

Иницијативу НАИ подржао је и један од оснивача асоцијације, главни уредник "Печата" Милорад Вучелић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси