Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Газда ојадио новине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 05. 2009.

Извор: Вечерње новости

Газда ојадио новине


ЛЕСКОВАЦ - Истражни судија Општинског суда у Лесковцу Небојша Лазић одредио је јуче бившем већинском власнику лесковачког недељника "Наша реч" Николи Динчићу (28) притвор до месец дана због сумње да је злоупотребио службени положај.

Динчић, који је био и директор "Наше речи", терети се за два кривична дела злоупотребе службеног положаја и фалсификовање службених исправа, односно, за присвајање 1,6 милиона динара од неовлашћене продаје основних средстава те новине.

Никола и његов отац Љубиша Динчић, дугогодишњи новинар те куће који је био главни и одговорни уредник листа, терете се и за саизвршилаштво у злоупотреби службеног положаја и фалсификовање службених исправа у докапитализацији "Наше речи".

Средства за докапитализацију од 528.000 динара била су заправо средства "Наше речи", а не њихова како су лажно приказали и тиме те новине оштетили за тај износ. Љубиша Динчић се терети и да је избегао плаћање ПДВ и пореза на зараде и социјалне доприносе чиме је државу оштетио за 763.550 динара.

После раскида уговара са Динчићем, Агенцијски фонд Србије поставио је за заступника новинара те медијске куће Љиљану Стојановић, која је казала да у "Нашој речи" није затечен ниједан компјутер.

- Моја намера је била да окупим новинаре и поново покренем "Нашу реч", али чини ми се да је то немогућа мисија, будући да је предузеће презадужено - казала је Стојановићева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси