Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Симоновић тужи Информер, тражи чак 1.000.000 динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2013.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Симоновић тужи Информер, тражи чак 1.000.000 динара

Главни уредник „Блица“ Веселин Симоновић тужио је Информер и нашег главног уредника Драгана Ј. Вучићевића због „повреде части и угледа“. Симоновић од суда захтева да му досуди накнаду нематеријалне штете од чак милион динара! Немачко-швајцарска компанија „Рингијер Аксел Шпрингер“, која издаје „Блиц“, у августу је већ тужила Информер због наводне нелојалне конкуренције и затражила 12 милиона динара одштете! И директорка ове корпорације Јелена Дракулић нас је тужила, а своју „повређену част“ проценила је на пола милиона динара!?!

Тужба Веселина Симоновића само је, дакле, последњи у низу покушаја да се наше новине ућуткају и спрече у истраживању „медијске пљачке Србије“.

Информер, подсетимо, већ месецима тражи да се утврди колико је „Блиц“ добио државних пара од 2000. до 2012. године. Само то и ништа више. Уместо да нам одговоре, затрпавају нас тужбама. Зашто? Какву то мрачну тајну крију?!

- Симоновић тврди да смо му Информер и ја нанели „јаку душевну бол“ и да смо му повредили част. Како смо то, молићу лепо, урадили? Зар тако што смо тражили да се истражи и саопшти колико је наших, буџетских пара отишло на финансирање патриотише цајтунга „Блиц“ и његових измишљених пројеката?! Људи моји, па те новине су само од ЕПС узеле шест милиона динара за „рекламирање струје“. Њима је бивши министар Дулић дао више од 500.000 евра да пишу текстове о животној средини. Они су отели од уста пацијената и Клиничком центру наплатили милионе да пишу о здрављу! И то је само оно што знамо, то је само мали део отимачине наших пара! Зато су они ти који морају да одговарају! Они, а не ми! - категоричан је Драган Ј. Вучићевић.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

17.09.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 12:09

Инсајдеру војвођански новци

Конкурса за суфинансирање пројеката за унапређење јавног информисања о АП Војводини:

Инсајдер тим доо, Независне дневне новине ИНФОРМЕР, Додатак "Иће-пиће" у независној дневној новини Информер, 2.200.000,00 динара.

http://www.kultura.vojvodina.gov.rs/

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси