Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Блиц" слави 17. рођендан, новине данас уређују Нада Мацура, амбасадор Француске, Неле Карајлић, Емир Бекрић...
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2013.

"Блиц" слави 17. рођендан, новине данас уређују Нада Мацура, амбасадор Француске, Неле Карајлић, Емир Бекрић...

Теме за сутрашње издање “Блица” данас је одредио “проширени” колегијум нашег листа, у којем су поред уредника рубрика били и гости уредници, угледне личности из области политике, економије, културе, спорта, забаве... Они су, свако из свог домена, анализирали данашње 3Д издање “Блица”, предлажузћи истовремено и теме којима ћемо се бавити у сутрашњем броју. На тај начин, по традицији, “Блиц” је и ове године обележио свој рођендан, 17. пореду.

 

Овогодишњи рођендански колегијум чинили су тако и Тања Мишћевић, шефица преговарачког тима Србије са ЕУ (Политика, Тема Дана); његова екселенција Франсоа Гзавије Денио, амбасадор Француске (Свет); власник МК Групе Миодраг Костић (Економија); др Нада Мацура, портпаролка Ургентног центра (Друштво); редитељ Срдан Голубовић (Култура), музичар Неле Карајлић (Забава) и атлетичар, освајач бронзане медаље на Светском првенству Емир Бекрић (Спорт).

Био је то колегијум пун квалитетних идеја, полемике и смеха. Шалом га је "отворио" др Неле Карајлић примећујући да је ново 3Д издање "добра фора да се подигне тираж јер ће свако да купи по десет комада док не наиђе на прави" (где слике нису разливене. прим. а.).

- Мислио сам да је до мене, да не видим добро, кад оно требају специјалне наочари - насмејао је све Карајлић коме сутра креће прва епизода Надреалне телевизије: "Нама је прва, а вама 5962 број, али ћемо вас стићи!", казао је Неле. 

Након што је главни уредник Интегрисане редакције (Блиц, 24 сата, блицонлине, 24сатаонлине, блицжена.рс) Веселин Симоновић захвалио гостима што су дошли, изразио задовољство што их види у редакцији додајући да одабир њих значи да "Блиц" цени то што они раде и да смо редакција отворена за све, независна и професионална, гости су више него оправдали очекивања.

 За Тему дана, која је једна од најзахтевнијих у новинама, Тања Мишћевић предложила је да пратимо оно што ће европски комесар Штефан Филе имати да каже у једногодишњем извештају о напретку Србије ка ЕУ, а о чему ће она сутра са њим да разговара у Бриселу.

 Амбасадор Француске Денио предложио је да се посебна пажња обрати на данашњи извештај Бан Ки Муна о хемијском оружју у Сирији.

- Колико знам, генерални секретар УН неће директоно прозвати одговорне за напад, али ће из његовог извештаја бити јасно да је крив Асадов режим.

 Вланик МК Групе Миодраг Костић сматра да новине треба да се баве питањем да ли би у Србији могао да буде већи банкарски сектор, како би могао да погура привреду јефтиним кредитима. На то му је амнбасадор Денио скренуо пажњу да код Европске инвестиционе банке "чека" милијарду и по евра повољних кредита и да у Србији треба донети политичке одлуке и склонити бирократске препреке да се до тог новца дође. Костић се сложио са амбасадором да је бирократија велики проблем, али сматра да услови ЕИБ нису повољни за наше фирме.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси