Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Александар Тимофејев о јесењој шеми и судбини Студија Б
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2013.

Аутор: Ј. Милојевић Извор: Вечерње новости

Александар Тимофејев о јесењој шеми и судбини Студија Б

Сa Александром Тимофејевим, директором и главним и одговорним уредником РТВ Студио Б, срели смо се да најавимо јесењу програмску шему која је почела данас, али прво питање које се намеће јесте везано за ишчекивање закона о информисању и медијима.

 

- Имам утисак да је све стало - с муком започиње разговор први човек СТБ.

- И радна група, и прописи са сајта су повучени. Сад имамо новог министра, Ивана Тасовца, који је, са сигурношћу сматрам, одличан човек за то место. О Студију Б још нисмо причали, али се и даље надам да ће здрав разум победити.

Можете ли да се прикључите тржишним условима, а искуством и умећем задржите дух Студија Б?

- То, нажалост, у овом тренутку звучи контрадикторно. У време када је маркетиншки колач озбиљно смањен, сви траже већу покривеност, а СТБ, поред шест националних емитера, покрива само територију ширег региона Београда. Да би правили озбиљан програм који ће задовољити потребе Београђана - то кошта. Уз то, имамо 200 запослених. То је 200 породица.

Многи гледаоци СТБ замерају велику програмску посвећеност градској власти.

- Могао бих на прсте да набројим када смо испратили неку страначку конференцију за новинаре. Било кога. Постоји и земунска власт, и вождовачка, и они нису из коалиције која је на власти у граду, и они су наши чести гости у програму.

Добро сарађујемо са свим општинама на нивоу града Београда. Идеја овог руководства Студија Б јесте да се не бавимо политиком, њиховим трвењима, сукобима, саопштењима... Ми покушавамо да направимо добар градски јавни сервис - на услузи грађанима. И ко год да је на власти, драго би ми било да Студио Б настави тако да функционише.

Упркос свему, јесења програмска шема је спремна и има новитета.

- Прилично је другачија од прошле сезоне. Највећа промена је „Београде, добро вече“, емисија коју ће водити неколико парова. „Београде, добар дан“ је ишао у незгодном термину, па ћемо нову репризирати и ноћу и сутрадан поподне.

Почиње поново и „Тинејџ ТВ“?

- То ће бути супер. Пријавило се много деце на аудицију и ускоро почињу да раде. Жељка Мрђа је с њима, она је била и иницијатор. Из „Тинејџ ТВ“ су потекли и мој сестрић Машан Лекић, Наташа Миљковић, Ивон Јафали, Сале Симић...

Опет је емисија „Још увек будни, са Ивон“ жртва „кресања“ буџета Студија Б?

- Проблем је исти као и прошле сезоне. Тај концепт је одличан, Ивон је врхунски аутор, али ноћна емисија нас много кошта. Тачно смо сабрали колика је та разлика, и толико нам је спонзор дао прошле сезоне. Без зараде, само да емисија иде. Засада, Ивон је петком у 22.30.

А „Духовници“?

- Иду суботом у 22.00.

Репризе или нове емисије?

- Планирамо неколико нових емисија, а редовно ћемо репризирати старе.

Колико вас је коштало дело које је направио Веља Павловић, документарац „Питам се, питам ко је Тимоти Џон Бајфорд“?

- Није много. Накнадно смо ушлу у ту продукцију, дали смо наше снимајуће капацитете и филм је монтиран овде.

Зашто онда нема више таквих дела?

- Нема понуда. Ко год овде донесе добру идеју, ми смо заинтересовани да је чујемо.

Ауторске вести

Открио нам је Александар Тимофејев још један новитет Студија Б за ову годину:

- Нисам још говорио о томе, али планирамо занимљиво и озбиљно издање, како би их назвао, ауторских вести. Договарамо то с Михаелом Шљукић, када се врати с породиљског. То ће бити поподневна тематска емисија са живим укључењима.

Михаела је одличан аутор, презентер и уредник и мислим да ће то бити добро.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси