Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полицијска мафија заробила Србију!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2013.

Извор: Курир

Полицијска мафија заробила Србију!

Питање за министра унутрашњих послова и српског премијера Ивицу Дачића овом приликом јесте шта пише о Милораду Вељовићу, директору полиције, у извештају сектора унутрашње контроле МУП Србије бр. 05/2-17/ЦО9 од 10. 3. 2009. године и извештају бр. 05/2-6602/ЦО9 од 14. 12. 2009. године.

 

Главни уредник недељника Актер Тихомир Тришић поново је разоткрио криминална дешавања у врху српског МУП. Курир преноси Тришићев коментар који ће бити објављен у  следећем броју Актера.

Ових дана непланирано ми је преокупација постала полицијска мафија, а и ја њима, како ствари стоје.

Председнику Томиславу Николићу, премијеру Ивици Дачићу и вицепремијеру Александру Вучићу тренутна преокупација су очигледно друга питања, с обзиром на то да се нико од њих није јавно огласио поводом интензивног и вишенедељног медијског извештавања о злоупотребама и криминалу у самој полицији, о чему су се дрзнули да извештавају само дневни лист Курир и ја.

Остали медији и новинари ћуте.

Знам и зашто.

Једни умиру од страха, други су прљави, уцењени и спаковани у фиоке полицијске мафије, трећи су њен активни и саставни део, а четврти чекају да се огласе Томислав, Ивица или Александар.

У петој групи смо ми, једне дневне новине и један недељник. Курир и Актер.

Александар Родић и ја. И баш зато су нама двојици упућене претње од стране те мафије.

И баш зато што се извештавање о тој мафији не зауставља, отишло се корак даље.

Ликвидација

Криминалци у врху полиције посегли су за вишим и бруталнијим обликом притиска - незаконитом тајном пратњом наоружаних лица, пешачком и моторизованом пратњом.

Незаконито су ме изложили и мерама телефонског надзора.

Пошто су те злоупотребе полицијске мафије откривене и документоване - у шта је упућена и БИА, као и шеф Бироа за координацију рада служби безбедности Александар Вучић - а притисак мафије из врха МУП није уродио плодом јер нисам престао са извештавањем о полицијској мафији, извесно је да следи медијско блаћење у службеном таблоиду Информер, иначе билтену полицијске мафије. А ако ни то не уроди плодом, онда вероватно следи хапшење, а ако се ни у томе не успе, онда на ред долази највероватније физичка елиминација.

Тако ради наша полицијска мафија.

То је Србија данас, Томиславе, Ивице и Александре.

Истрага о Вељовићу

Пошто ја нисам наиван попут Славка Ћурувије, а ни страшљиве природе, а ни спреман за дилове с мафијом, посебно не са оном у државним редовима, полицијском мафијом, ја ћу као слободни српски новинар наставити да извештавам о тој мафији која је заробила и Србију и њен државни и друштвени врх.

Због те полицијске мафије, најмоћнијег криминалног ганга у земљи, у Србију још увек није стигао 6. октобар, а неће ни стићи са оваквим новинарима, са оваквим политичарима, са оваквом кукавичком интелигенцијом.

Дакле, и ја имам архиву, малу новинарску фиоку, али ни сличну оним великим мрачним фиокама у којима директор полиције Милорад Вељовић и начелник Управе криминалистичке полиције Родољуб Миловић задржавају оно што не би смели да чине (истраге), нити да их пуне оним чиме не би смели да их пуне (лажним доказима).

Дакле, питање за министра унутрашњих послова и српског премијера Ивицу Дачића овом приликом јесте шта пише о директору полиције Милораду Вељовићу у извештају сектора унутрашње контроле МУП Србије бр. 05/2-17/ЦО9 од 10. 3.

2009. године и извештају бр. 05/2-6602/ЦО9 од 14. 12. 2009. године?

За српску јавност било би драгоцено да јој министар унутрашњих послова обелодани зашто је Милорад Вељовић истраживан од стране СУК и шта је том истрагом откривено, документовано и шта је о том питању у складу са законом учињено.

За српску јавност било би драгоцено да јој министар унутрашњих послова Ивица Дачић потврди како је директор полиције Милорад Вељовић, по мом личном уверењу, један обичан лажов.

Обмануо је недавно јавност и српске медије да Миодраг Антонијевић не ради у МУП Србије и да није његов кум.

Дачићево ћутање

Откуд онда Миодраг Антонијевић као предмет истраге сектора унутрашње контроле МУП Србије кад не ради у том министарству?

Откуд онда извештај СУК о Миодрагу Антонијевићу бр. 05/2-7095/Ц12 од 6. 12. 2012. године?

Шта је министар унутрашњих послова у вези са тим извештајем у складу са законом предузео, шта је предузео СУК, шта је предузео директор полиције Милорад Вељовић, а шта начелник УКП?

Дакле, време је да Ивица Дачић пружи конкретне одговоре јавности о несавесном раду појединаца у полицији, њиховим злоупотребама, корупцији и организованом криминалу у МУП Србије.

Ако има храбрости, наравно. Ако није уцењен, наравно.

Ако не сме да зуцне о стању и криминалу у самој полицији, куд ћете бољи доказ да је полицијска мафија заробила премијера, заробила Владу, заробила целу Србију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси