Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шпица дневника ХРТ продаје се за десет долара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 09. 2013.

Извор: РТВ

Шпица дневника ХРТ продаје се за десет долара

Америчка фирма Рампант дизјан која се бави продајом визуелних шаблона, у понуди, између осталог, има и шпицу дневника Хрватске телевизије коју продају за десет долара, преноси портал Index.hr.

Нови лого и шпица ХРТ-овог Дневника кренули су 15. маја 2009. године, у склопу редизајна информативног програма, а у ХРТ-овом Одељењу за односе с јавношћу поручују да су шпица Дневника, лого и цео визуелни "пакет" у потпуности ауторско дело Одељења за дизајн ХРТ-а.

Видео-снимак који Рампант дизајн на својим страницама нуди за 10 долара, практично је, идентичан ХРТ-овом, одакле су за портал Index.hr рекли да немају никакав пословни однос с овом фирмом и да се ради о плагијату, па ће истражити начине како најбоље да заштите своје интелектуално власништво.

У ХРТ-у такође кажу да су већ дуже време свесни да се њихова шпица на интернету неовлашћено нуди као шаблон и да је правна служба на то упозорена још 2011. године.

"На једном од интернетских понуђача тзв. графичких шаблона приметили смо готово у потпуности пресликану шпицу нашег Дневника, још тада смо посумњали у крађу нашег интелектуалног власништва, односно фалсификат, и то пријавили. Прегледом профила продавца тј. фалсификатора који је пресликао нашу анимацију и понудио је на интернет-страници закључили смо да се ради о особи из Републике Српске", рекли су у овој медијској кући, како преноси портал.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси