Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дачић: Неће бити хапшења новинара!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 09. 2013.

Извор: Курир

Дачић: Неће бити хапшења новинара!

Премијер и министар полиције Ивица Дачић, решио је, после нашег готово двонедељног инсистирања да се огласи о информацијама о криминалу у врху МУП о којем смо писали претходних 12 дана. Иако смо му поставили конкретна питања о информацијама којима располажемо, Дачић је избегао да на њих конкертно одговори и уместо тога дао неодређену изјаву. - Полиција треба да ради свој посао. Уколико неко сматра да је дошло до злоупотреба службеног положаја и да је неко прекршио закон, зна се које су институције надлежне за њихово решавање - суд и тужилаштво - било је све што Дачић, иначе министар полиције, одговорио на конкретне оптужбе о криминализацији српске полиције.

 

Поводом наших сазнања из државног врха - да део МУП спрема монтирано хапшење власника Курира Александра Родића и главног уредника АктераТихомира Тришића због интервјуа датог нашем листу - изјавио следеће:

- Апсолутно није било речи у државном врху, државном руководству, о било каквим хапшењима новинара, нити се томе размишља - нагласио је премијер.

Подсећамо, Курир је јуче објавио да је државни врх Србије упозорио власника Курира Александра Родића да му се спрема монтирано хапшење, иза чега стоје криминалне структуре МУП, због писања о криминалу у врху српске полиције.

Дачићу, зашто ћутиш 12 дана

Министар полиције Ивица Дачић дванаести дан ћути о писању Курира о криминализованом делу МУП. Курир је покушавао да добије коментар о текстовима објављеним о аферама у полицији, али у томе није успео.

1. Зашто избегавате да се огласите поводом злоупотреба у вашем министарству о којима је Курир писао?

2. Да ли вас из дирекције полиције уцењују па се зато не оглашавате?

3. Ако немате капацитета да се са овим изборите, зашто нисте иницирали састанак Савета за националну безбедност?

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси