Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Иван Карл прешао у СББ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 09. 2013.

Аутор: А. Попадић Извор: Вечерње новости

Иван Карл прешао у СББ

Дугогодишњи уредник Филмског и серијског програма РТСа и селектор Феста Иван Карл, од 1. септембра није више на јавном сервису. Његово ново радно место је директор за филмске садржаје у Компанији СББ, сазнају "Новости".

 

Шест година на једном месту сасвим је довољно да се уради све што се може. У протеклом периоду филмски програм РТС-а био је најгледанији, упркос оштрој конкуренцији богатијих телевизија - каже Карл за "Новости".

- Тежио сам новом изазову и да свој професионални пут ускладим са будућношћу овог посла, а то су по мом мишљењу филмови на специјализованим каналима, интернету и "видео на захтев".

То моје виђење се поклопило са понудом која је стигла из Компаније СББ.

Карл каже да се са својом донедавном матичном кућом разишао на "најљудскији и најпрофесионалнији могући начин". У оквиру СББ-а водиће ресор за филм, а шта то подразумева?

Подразумева разне ствари, а конкретно ће се видети већ у новембру, када крене нова Синеманија. Најстарији филмски кабловски канал добиће нов визуелни идентитет, нове филмове и нову концепцију. Тврдим да ће нова Синеманија бити боља од кише филмских канала који се, по принципу свако чудо за три дана, појављују на нашем тржишту.

Карл сматра да је будућност кућног видеа, који је некад подразумевао ВХС касете, а касније ДВД, управо у оквиру платформе "видео на захтев", која омогућава корисницима да из своје куће сами бирају које ће филмове да гледају.

У понуди СББ видеоклуба тренутно је око 700 филмова, а до краја године биће их више од хиљаду. Сви ти наслови биће понуђени са одређеним смислом, груписани по тематским, жанровским целинама и везани за одређене ауторе, глумце или кинематографије. То ће олакшати избор кориснику и омогућити му да буде сам свој уредник - објашњава Иван Карл.

Остаје у ФЕСТ-у

И на новом радном месту Иван Карл наставља заједнички рад са Бориславом Анђелићем на прављењу програма за наредни Фест.

Ово нам је четврти заједнички Фест, а сваки од протеклих имао је више од 90.000 гледалаца. Оптимисти смо да ће, на основу филмова које смо досад изабрали, овај четврти по реду поновити добар резултат.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси