Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТВ тражи 25 одсто из буџета јавних сервиса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 09. 2013.

Извор: РТВ

РТВ тражи 25 одсто из буџета јавних сервиса

Директор РУВ РТВ Срђан Михајловић изјавио је да се руководство покрајинског јавног сервиса залаже да у будућој расподела средства за два јавна сервиса из буџета РТВ добије 25 одсто, уместо досадашњих 20 процената, док би РТС располагао са 75 одсто средстава. Михајловић је на данашњој седници покрајинског Одбора за информисање казао и да има уверевања из републичких власти да би такав предлог РУВ-а могао бити прихваћен. Он је члановима Одбора изнео и пословну анализу овог предузећа са предложеним мерама, као и финансијске показатеље.

 Посебно се заложио за поштовање принципа равноправности оба јавна сериса, те за дефинисања финансијског оквира за 2014. годину, обезбеђење адекватног пословног простора за функционисање РУВ, као и решавање текуће ликвидности до краја 2013. године. Истакао је да та отворена питања морају да се реше у што краћем року, како би се омогућило несметано функционисање војвођанског јавног сервиса.

Потпредседник Владе АП и покрајински секретар за културу и јавно информисање Војводине Славиша Грујић оценио је да је тај захтев руковдстав РТВ легитиман. Грујућ је најавио и међународну конференцију о решавању статуса покрајинског сервиса за 30 септембар.

"Руководство РТВ Војводине има своје упориште и сматра да може ту рачуницу врло лако образложи. Чињеница је да РТВ Војводине има разлога да очекује да тај постотак буде однос 75/25. Али да не прејудицирамо. да кажемо да је добро да се о томе разговара. Добро је да је законом предвиђена равноправност оба јавна сервиса и да о томе постоји слух у власти републике Србије", изјавио је Грујић за РТВ.

Одбор за информисање Скупштине АП Војводине одлучио је данас да затражи заједничку седница са Одбором за културу и информисање Народне скупштине Републике Србије на којој би се расправљало о решавању проблема финансирања јавног сервиса Радио телевизије Војводине. А како РТВ сазнаје од председника покрајинског одбора Душана Јаковљева, председница републичког одбора Весна Марјановић се сложила да се састанак одржи током септембра, што би сутра могло бити и званично потврђено.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси