Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Општина Палилула плаћа шест медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 09. 2013.

Аутор: Ивана Анђелковић Извор: Блиц

Општина Палилула плаћа шест медија

Председник општине Палилула Бобан Џунић потписао је укупно шест уговора с медијима, којима месечно плаћа и 248.400 динара, док највећа нишка општина Медијана има само три уговора. Џунић сматра да је за праћење активности општине неопходно присуство свих шест медија.

Наша општина није само административни сервис него и партнер који активно учествује у разрешавању свих проблема локалне заједнице.

Нажалост, о нашим активностима, посебно о реализацији међународних пројеката, локалне медијске куће нису биле спремне да у потпуности инфомраишу грађане, а нама је то потребно јер наши донатори из ЕУ то захтевају - каже Џунић за „Блиц“.

Одлуком о буџету Скупштине града, за Нишку телвизију издвојено је 48,5 милиона динара, што подразумева праћење активности градоначелника, градског већа, скупштине, као и свих догађаја који се односе на афи рамцију града Ниша.

Када издвојимо новац за медијско праћење, очекујем пуну сарадњу, задовољан сам досадашњим радом - рекао је градоначелник Ниша Зоран Перишић.

Град је до краја године издвојио и 375.000 динара за медијско покривање агенције Тањуг, док је за Народне новине издвојено 11, 3 милиона динара.

Градска општина Пантелеј има пет уговора за праћење, што месечно достиже 200.000 динара. Председник општине Пантелеј Срђан Савић такође тврди да је то неопходно.

С једне стране, медијска подршка је неопходна, а с друге стране, медији су у кризи па им на неки начин помажемо - рекао је Савић.

Општина Црвени крст има два уговора и плаћа максимално 90.000 динара, потврдио је председник општине Дарко Булатовић.

Нишка телевизија (не)прати Џунића

Бобан Џунић, председник општине Палилула, тврди да Нишка телевизија не прати рад општине Палилула и да „бојкотује њене активности“. Главни и одговорни уредник Мирослав Ћосић кратко је прокоментарсио наводе Џунића. - Нишка телевизија не бојкотује - рекао је Ћосић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси