Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нова сазнања о убиству Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 09. 2013.

Извор: Б92

Нова сазнања о убиству Пантића

У случају убиства новинара Милана Пантића све је више доказа о убицама и инспираторима, чиме се оптужница оснажује, закључено на данашњој седници Комисије.

Иначе, Комисија за истраживање убистава новинара радила је данас у проширеном саставу, укључујући и директора Војно- безбедносне агенције Светка Ковача и специјалног тужиоца Миљка Радисављевића.

 

Рад у проширеном саставу иницирала је Комисија за истраживање убистава новинара, а ту иницијативу је подржао Биро за сарадњу обавештајних служби како би се проширио и убрзао рад на истрагама убистава новинара. Седници су присуствовали и вође истражних тимова које су формирали директор БИА и директор полиције.

"Помаци које су направили истажни тимови захтевају шире укључивање надлежних институција како би се што пре дошло до чињеница неопходних за подизање оптужница, процесуирање и кажњавање починилаца и налогодаваца, закључено је на данашњој седници. У случају убиства новинара Милана Пантића све је више релевантних доказа о убицама и инспираторима и истрага добија све више елемената којима се оснажује кредибилитет будуће оптужнице", изјавио је Веран Матић, председник Комисије за истраживање убистава новинара.

Према његовим речима, у случају Славка Ћурувије отворени су нови путеви истраге који до сада нису коришћени, "како би се врло убедљива сазнања о егзекуторима и налогодавцима и доказала на начин да је могуће подићи оптужницу".

"У случају Даде Вујасиновић Комисија је тражила кредибилне светске институције да обаве вештачења и обавештена је да је Институт за безбедност из Визбадена одбио да учествује у форензичком-балистичком вештачењу са образложењем 'да на жалост недостаје довољно форензичког материјала'. Очекује се одговор америчког Федералног истражног бироа који је такође замољен да са својом лабораторијом и стручњацима помогне у овом случају", истакао је Матић и додао да се истрага у том случају наставља са саслушавањима особа које до сада у истрагама нису давале исказе и информације.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси