Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  З. Ћулафић: Корупција, непотизам и кршење закона на РТК 2
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 09. 2013.

Извор: КИМ

З. Ћулафић: Корупција, непотизам и кршење закона на РТК 2

Главни и одговорни уредник РТК 2 канала Зоран Ћулафић изјавио је да се у овој медијској кући не поштују правила, процедуре и закони и да директор јавног сервиса на српском Жарко Јоксимовић врши проневере и злоупотребљава положај.

Гостујући у емисији „Договор“ ТВ Центра, главни и одговорни уредник канала на српском језику, РТК 2, Зоран Ћулафић изнео је низ тешких оптужби за кршење закона, етике, професионалности и колегијалности од стране директора РТК 2 Жарка Јоксимовића.

Главни и одговорни уредник РТК 2 упозорио је и на правни хаос који влада у овом јавном сервису на српском.

„У једном моменту ми смо имали на списку запослених људи, који су примали плате, преко 80 од којих према мом сазнању најмање 15 до 20 никада није дошло да ради и никада нису ушли у просторије РТК 2. Они само дођу и потпишу се и нико не зна ни где су. Ја сам више пута питао директора ко је њих запослио и ко их је довео, али он није имао никакав одговор на то. Ви кад разговарате са људима тамо схватате да је њима потпуно јасно зашто неко иде на службена путовања- терен - зато што је у блиским односима са директором или је његов миљеник. Има још једна ствар коју је Жарко покушао и у мом случају а то је да део плате, коју је обећао а није исплатио што говори колико је реч за њега важна, исплати кроз фиктивна службена путовања“, наводи Ћулафић и очекује да би чињенице који износи у јавност требало да покрену реакције надлежних институција.

„Ја сам имао концепт да РТК 2 неће бити неко ко гаси већ неко ко ће да снажи постојеће медије. А јасно је да су људи из других медија одвлачени“, рекао је Ћулафић напомињући како је очигледно да је било и великог непотизма при запошљавању будући да је на посао примано и по неколико чланова исте породице.

Емисију „Договор“ у којој ћете сазнати више о бројним неправилностима у раду РТК 2 можете пратити четвртком у 20 часова на програмима ТВ Центра, Пулса и Мира, као и на програмима радио станица чланица Косма мреже.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси