Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Беба Поповић тужи новинаре због "лажног напада"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 09. 2013.

Извор: Фонет, Мондо

Беба Поповић тужи новинаре због "лажног напада"

Директор Института за јавну политику Владимир Поповић изјавио је "Побједи" да ће поднети кривичну пријаву против новинара и фоторепортера дневног листа "Вијести" због лажних оптужби. Поповић је најавио да ће поднети тужбу због угрожавања приватности и лажних оптужби.

"Вијести" су објавиле у уторак да је Поповић око 13.40 сати испред зграде Еуропоинт напао њиховог фоторепортера и новинара, тврдећи да им је на силу отео диктафон и фото апарат са којег је избрисао фотографије.

Према писању "Вијести", Поповић је псовао фоторепортера и новинара, уносећи им се у лице.

Поповић тврди да је то лаж: "Па ваљда нико нормалан не верује да лажљиви злочиначки медијски клан може да објави нешто истинито. Посебно кад сам ја у питању".

 

Да је истина било шта од тога што тврде да су наводно били угрожени, објаснио је Поповић, зар не би одмах звали полицију са лица места, уместо што су отишли у редакцију да им уредници кажу шта се уствари десило.

Инсистирао сам да обришу слике, што је фоторепортер сам урадио, осим једне коју сам ја обрисао, прецизирао је Поповић.

Након тога, описао је Поповић, у руци овог другог приметио сам диктафон и питао га зашто ме неовлашћено снима.

Он је одговорио да ме није снимао и, уз речи "мајке ми нисам", дао ми диктафон да се сам уверим, тврди Поповић.

Кад сам се уверио да ме није снимио, вратио сам му диктафон, али је он, према наводима Поповића, рекао да га неће узети, већ ће рећи полицији да сам му га отео.

Нисам даље инсистирао, само сам га упозорио да је давање лажног исказа и пријаве кривично дело, рекао је Поповић.

Инцидент се догодио када је, како је рекао, напуштао канцеларију и одлазио на паузу за ручак.

"Приметио сам два беспризорна уличара, који изгледају идентично као и онај Саша Цветановић, који је прије неки дан ухапшен у Толошима. Извукли су фотоапарат и почели да ме сликају. Кренуо сам ка њима и питао их ко су они и зашто ме сликају. Одговорили су да су новинари "Вијести", рекао је Поповић.

Били су без легитимације и јасног обележја преса. Рекли су да не сликају мене него неке друге људе, додао је Поповић, који је инсистирао да му покажу апарат, што су и урадили.

У апарату су биле моје фотографије. Онда сам опет питао са којим правом су ме сликали и тиме угрозили моју приватност, да би новинар одговорио да сам ја јавна личност на јавном месту, препричао је Поповић.

Он је објаснио да је у просторијама седишта фирме која није јавно место и да не обавља ни једну јавну функцију било где да би га третирали као јавну личност.

Из Управе полиције је саопштено да су новинар и фоторепортер Вијести Миодраг Бабовић и Лука Зековић поднели кривичну пријаву против Поповића.

У пријави су, како је саопштено из полиције, навели да их је Поповић вређао и насилно им одузео опрему за рад.

Полиција је одмах поступила по пријави и обавестила основног државног тужиоца у Подгорици, који је наложио да се узме изјава од Поповића, као и од сведока догађаја, наводе из Управе полиције.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси