Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оптужница против директора због претњи новинару
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 09. 2013.

Аутор: Т. Тодоровић Извор: Политика

Оптужница против директора због претњи новинару

Због сумње да су извршио кривично дело угрожавања сигурности особи која обавља послове од јавног значаја у Основном јавном тужилаштву подигнут је оптужни предлог против Милутина Илића, директора Јавног комуналног предузећа „Градска топлана” Ниш и двојице његових сарадника Добривоја Станимировића и Мије Јанковића.

 

Оптужни предлог прослеђен је Основном суду у Нишу, где се очекује наставак поступка.

Основано се сумња, објашњено је, да је директор ЈКП „Градска топлана” Ниш Милутин Илић, заједно са Добривојем и Мијом са умишљајем и у урачунљивом стању у телефонским разговорима упутио бројне претње Предрагу Благојевићу, уреднику интернет портала „Јужне вести” у Нишу.

За ово кривично дело предвиђена је затворска казна у трајању од шест месеци до пет година.

Претње Благојевићу упућене су почетком априла ове године после објављивања текста и информација о корупцији и незаконитом запошљавању у ЈКП „Градска топлана” Ниш. Директор топлане и његови сарадници позивали су Благојевића телефоном и претили му. Притом се један представио као „пуковник Добривоје”, а други као „Јанковић из Топлане”.

У директном разговору са уредником „Јужних вести” директор „Градске топлане” Милутин Илић рекао је Благојевићу:

„Ви сте живели у Америци и питам вас да ли бисте тамо, у САД, дочекали јутро да сте којим случајем нешто слично објавили”.

Уредник „Јужних вести” Предраг Благојевић, који је све разговоре са тројицом оптужених снимио, поднео је после тога полицији кривичне пријаве и спроведен је истражни поступак.

Истовремено је руководство града Ниша обећало да ће спречити овакве и сличне појаве, али и да ће сменити Милутина Илића са места директора „Градске топлане”. До данас и до подизања оптужнице, то није учињено.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси