Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Интернет престигао штампу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 09. 2013.

Аутор: Б. Ц. Извор: Данас

Интернет престигао штампу

Приходи од онлајн оглашавања у Европи ове године бележе раст од 11,5 одсто упркос највећој економској кризи на пољу оглашавања од 2009.

Потрошња на онлајн оглашавање је прошле године претекла по први пут улагање у оглашавање у штампаним медијима, показује извештај о потрошњи на онлајн оглашавање AdEx Benćmark 2012, који објављује IAB Europe.

Што се тиче Србије, извештаји показују да је у нашој земљи укупна вредност тржишта онлајн оглашавања у 2012. процењена на 14,32 милиона евра, што представља пораст од 17,29 одсто у односу на 2011. када је у онлајн оглашавање уложено око 12,2 милиона евра. Иначе, стопа раста домаћег онлајн тржишта је изнад европског просека (11,5 одсто).

Интернет као медиј је више него дупло увећао свој удео у потрошњи на медијско оглашавање од 2006. године, када је објављена прва AdEx Benćmark студија.

Данас он чини 25,6 одсто укупне потрошње на оглашавање у Европи у односу на 10,3 одсто забележених у 2006. години. Студија за 2012. показује и да је забележен раст мобилног дисплеј оглашавања од 78,3 одсто, који је последица изражене потребе потрошача за коришћењем мобилних и таблет уређаја, као и видео формата.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси