Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Е, то је штампарија- 135.000 новина на сат
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 09. 2013.

Аутор: Ранко Пивљанин Извор: Блиц

Е, то је штампарија- 135.000 новина на сат

Компанија Рингиер Аксел Спрингер јуче је на Новом Београду отворила савремено опремљену штампарију АПМ Принт, чије је старо здање проширено на 4.800 метара квадратних. Штампарска машина има капацитет да избаци 135.000 примерака новина на сат и у стању је да штампа 96 страна одједном у пуном колору.Свечану врпцу пре пуштања штампарије у погон пресекли су Александар Вучић, први потпредседник Владе, и Јелена Дракулић-Петровић, генерална директорка Рингиер Аксел Спрингер Србија, а присутни су били и Марк Валдер, главни извршни директор Рингиер АГ, и Марк Декан, главни извршни директор Рингиер Аксел Спрингер Медиа АГ.

Поздрављајући присутне, Јелена Дракулић-Петровић је истакла да је пројекат изградње и реконструкције штампарије трајао дуже од две године, у шта је било укључено више од 20 домаћих предузећа, а да је објекат изграђен по најновијим светским стандардима и у складу са свим захтевима противпожарне и еколошке заштите.

 

Петоструко је увећан наш производни потенцијал и са сигурношћу можемо рећи да је пред нама најмодернија штампарија у Србији, која штампа четири дневна листа с националном покривеношћу и осам регионалних дневника. Нове техничке могућности пружају нам шансу да отворимо нова радна места и повећамо продуктивност, а с поносом могу рећи да је целокупан износ инвестиције финансиран средствима компаније Рингиер Аксел Спрингер Србија - рекла је Дракулић-Петровић.

Укупна инвестиција износи непуних милијарду динара или нешто више од осам милиона евра, а само по основу пореза и дозвола у буџет државе је уплаћено близу 40 милиона динара.

Александар Вучић је напоменуо да је отварање ове штампарије важно из неколико разлога:

Прво, да се бизнис у Србији развија и да компаније могу да раде без правних и политичких тешкоћа. Овај пројекат говори добро и о компанији која је уложила средства и о Влади Србије јер су инвеститори одлучили да је Србија добра земља за улагање.

Неретко се не слажем са оним што објављују издања ваше компаније, али ви сте изабрали добар пут: не да се допаднете властима, него народу. То је добро и за Владу, нешто ћемо научити и променити, али најбитније је да нам не пада на памет да утичемо на уређивачку политику. Ни до сада се нисмо мешали, те се нико ни убудуће неће мешати у ваш рад. Поносан сам на то што је компанија Рингиер Аксел Спрингер инвестирала у штампарију овако високе класе баш у Србији и што ће отворити могућност запошљавања још људи. Добродошли у Србију - рекао је Вучић.

Притиском на дугме, Александар Вучић је свечано пустио у рад нову машину и на њеној ротацији су се прво завртели примерци „Блица“, а захваљујући њеним капацитетима неће бити гужве кад на ред дођу и остала издања наше куће: „24 сата“, „Блиц жена“, НИН, „Пулс“ и „Ауто Билд“.

Јачање брендова и бољи услови

Марк Валдер, главни извршни директор компаније Рингиер АГ, дао је подршку инвестицији коју види као важан корак ка „јачању наших брендова и стварању још бољих радних услова запосленима у компанији, као и пружању могућности већег избора нашим клијентима“.

135.000 примерака новина може да иштампа нова машина за само један сат и у стању је да одштампа 96 страна одједном у пуном колору.

8,38 милиона евра је укупна вредност инвестиције, а само по основу пореза и дозвола у буџет државе је уплаћено близу 40 милиона динара.

5 пута је увећан производни потенцијал, а најмодернија штампарија у Србији штампа четири дневна листа с националном покривеношћу и осам регионалних дневника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси