Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Црни дани за хрватске новинске издаваче
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 09. 2013.

Извор: ASMEDI

Црни дани за хрватске новинске издаваче

Према недавно саопштеним резултатима пословања хрватских новинских издавача у 2012. години у плусу, који вероватно не би издржао темељитију анализу, су завршили само Слободна Далмација и Нови лист.

Губитке су начинили дневни листови новинске куће „Styria“ – „Вечерњи лист“ и иначе најтиражније хрватске дневне новине „24 сата“. Са губицима је завршио и издавач „Јутарњег листа“, баш као и EPH Medija, која је морала да уђе у предстечајни поступак.

Према подацима хрватског АБЦ највећи продати тираж од преко 100,000 примерака имао је само лист 24 сата. Следе "Вечерњи лист", с максималних 69.686 примерака у августу и "Јутарњи лист" који је прошле године најбољу продају достигао у августу, када је регистровано 65.681 примерака.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси