Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Рингиер Аксел Спрингер" отворио најмодернију штампарију на Балкану
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 09. 2013.

Аутор: Е.Б. Извор: Блиц

"Рингиер Аксел Спрингер" отворио најмодернију штампарију на Балкану

Иновирана и проширена штампарија АПМ Принт, која је власништво компаније "Рингиер Аксел Спрингер", отворена је данас у Улици Милутина Миланковића у Новом Београду. Штампарију је у погон пресецањам врпце и притиском на дугме пустио први потпредседник владе Александар Вучић.

Вучић је том приликом изјавио да је за Владу Србије веома важна ова инвестиција и то из неколико разлога.

- Први је да се бизнис у Србији развија и да инвеститори у Србији могу несметано да улажу и остварују профит без правних и политичких потешкоћа. Важно је и због тога што ћемо имати новозапослене раднике, а на изградњи објекта радиле су домаће грађевинске фирме. Такође, у буџет Србије ће из ове компаније на име доприноса и пореза слити средства која, колико знам, ова компанија годинама редовно измирује - рекао је Вучић.

Вучић је истакао да се неретко не слаже с оним што пишу издања "Рингиер Аксел Спрингера", али да не мисли да је то лоше.

- Израбрали сте пут да се допаднете народу. Ни до сада, а ни убудуће се нико неће мешати у ваш рад - рекао је Вучић.

Генерални директор компаније "Рингиер АГ" Марк Валдер претходно је истакао да је ова фирма дошла у Србију пре 10 година, да су тада заволели земљу, а после тога и људе.

 

"Рингиер Аксел Спрингер" - највећи издавач у Србији

- Инвестиција од 8,4 милиона евра (милијарду динара) треба да докаже да смо посвећени да улажемо у ову земљу и медије у њој. Независни медији су важни за демократију и људе који живе у Србији - рекао је Валдер.

Валдер је додао а се више пута сретао са Александром Вучићем и да се диви послу који је он обавио у вези са Косовом, борбом против корупције и питањем придруживања Србије ЕУ.

Штампарија штампа 135.000 примерака новина на сат

Он је рекао да је поносан што је "Рингиер Аксел Спрингер" највећи издавач у Србији и напоменуо да је мало необично у данашње време инвестирати у штампарију, али је "Рингиер медиа" поносна што то ради.

Генерални директор "Рингиер Аксел Спрингер Србија" Јелена Дакулић Петровић изјавила је да јој је част и задовољство што може данас да у Србији отвори објекат на којем се радило две и по године.

- Учествовало је више од 20 локалних предузећа из области пројектовања и градње. Објекат је изграђен по најсавременијим светским стандардима, у складу са противпожарном и еколошком заштитом, и један је од најмодернијих у свету. Наша штампарија може да штампа невероватних 135.000 примерака на сат - рекла је Јелена Дракулић Петровић.

Целокупан износ финансиран је средствима "Рингиер Аксел Спрингера" у Србији, а учествовањем у овом пројекту швајцарски издавач "Рингиер" и немачки "Аxел Спрингер" су показали да верују у наше тржиште и Србију, додала је она.

Скуп о будућности медија

Данас се у Београду одржава скуп ком ће приусуствовати стотинак младих менаџера наше компаније, где ће се причати о будућности медија и дигитализацији.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

02.09.

2013.

anonymousdopisnik [нерегистровани] у 23:02

Al,al vera...


Prodali smo i novine, sveli tiraže dnevnih izdanja na pedesetak hiljada, najstariju i najveću novinsku kuću Politika, sa nekadašnjih 14 izdanja i oko 3.000 zaposlenih i svojevremeno najmodernijom štamparijom u ovom delu Evrope, pretvorili u podstanara u , do privatizacije ,sopstvenoj zgradi sa 17 spratova ! Sad se radujemo što neke Švabe kod nas prave svoju štampariju, iz koje će izvlačiti profit za sebe.
Ovoj zemlji treba da se odredi staratelj !

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси