Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ружић нам прети због истраге у Партизану!?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 09. 2013.

Аутор: Екипа Информера Извор: Информер

Ружић нам прети због истраге у Партизану!?

Нови министар без портфеља задужен за евроинтеграције назвао Информер „талогом“ и запретио нам тужбом само зато што пишемо о сумњивим трансферима у ФК Партизан.

Бранко Ружић, нови министар без портфеља задужен за евроинтеграције, формално још није ни ступио на дужност, а већ је почео да прети и вређа новинаре!

Реагујући на откриће Информера да Радна група МУП у ФК Партизан проверава фудбалске трансфере у које је и он посредно укључен, Ружић је наш лист назвао „талогом у медијској сфери“ (!?!) и најавио да ће се с нама обрачунати на суду!

- Оно што ће убудуће сви ти медији од мене моћи да очекују то је епилог на суду из простог разлога што не желим да након месеци, година криминализовања, дискредитације, атака и угрожавања и мене лично и моје породице останем недоречен и без одговора према ономе што је заиста талог у медијској сфери - поручио је Ружић.

 

Све чињенице

А Информер је, подсетимо, у викенд броју само пренео проверена и поуздана сазнања да полицајци у оквиру акције „Бумеранг“ у ФК Партизан истражују сумњиве трансфере фудбалера Ивана Иванова и Лазара и Филипа Марковића. У време ових трансфера, лета ове године, нови министар Ружић био је потпредседник клуба и самим тим је један од осумњичених за милионске махинације. И шта је ту спорно? И шта је у том открићу разлог за толику нервозу, увреде и претње Бранка Ружића?! И зашто помиње угрожавање безбедности своје породице када је никада ниједном речју нисмо споменули?!?

Имамо и документа

Главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић позвао је јуче премијера Ивицу Дачића да „новом министру објасни да у Србији влада демократија“.

- Позивам господина Дачића да свом партијском колеги Ружићу под хитно објасни да у Србији више није дозвољено претити новинарима! Ми смо се у Информеру само бавили чињеницама, а чињеница јесте да је Бранко Ружић под истрагом полиције, баш као и остали руководиоци црно-белих - каже Вучићевић и наглашава да „Ружићева непримерена нервоза“ заправо доказује размере незаконитих радњи почињених у Партизану.

- Како је могуће да је последњих неколико година из овог клуба продато фудбалера за више од 50 милиона евра а да је клуб малтене банкротирао? Где су завршиле све те паре?! И можда ћемо одговор на ово питање најбрже наћи ако проверимо имовину функционера ФК Партизан пре доласка у управу и сада. Ружић би морао први под такву истрагу! - предлаже Вучићевић и наглашава да никакве тужбе неће спречити Информер да открије истину о пљачкању народног новца.

Извори Информера из врха полиције јуче су нам још једном потврдили да се води озбиљна истрага о сумњивом финансијском пословању ФК Партизан у време док је потпредседник клуба био Бранко Ружић.

- Он је само један од функционера клуба који су под истрагом. И он ће, без обзира на нову функцију, бити позван на саслушање! - најављује наш саговорник.

Информер је јуче дошао и до документације која потврђује наша сазнања о истрази у Партизану. Ипак, због интереса истраге, ове папире нећемо објавити.

Даће оставку у Партизану

Бранко Ружић је у изјави за Танјуг рекао да ће поднети оставку на место потпредседника ФК Партизан.

- Мислим да ће након тога утихнути и ти напади и то ће управо бити доказ да ли су они били у праву и да ли уопште има било каквих неправилности у мом раду - рекао је Ружић.

Вучић: Не рушим ни Караџића ни Ружића

Први потпредседник Владе Александар Вучић током скупштинске расправе о реконструкцији у суботу осврнуо се и на збивања у фудбалу.

- Сваког дана морам да читам глупости по неким новинама... Једна од тих глупости јесте и да Ружића и Томислава Караџића у фудбалу руши СНС - рекао је Вучић.

Мој угао

Небојша Авлијаш, адвокат

Ако се у тексту наводи да је неко под истрагом или да постоји сумња да је умешан у неке малверзације, то не значи да сте га ви назвали криминалцем. Зато је ово „чисто“ у правном смислу.

Имовинска карта Бранка Ружића*

посланичка плата 110.354 динара месечно

половина петособног стана 196,28 м2

гаража

уштеђевина

* Извор: Агенција за борбу против корупције

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси