Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Градоначелник плаћа из буџета своју ТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 08. 2013.

Аутор: Иван Поповић Извор: Блиц

Градоначелник плаћа из буџета своју ТВ

Након расподеле средстава намењених медијима из градског буџета Зајечара, продукцијска кућа “За медиа”, која је одбијена, на конференцији за новинаре изнела је бројне неправилноси које су се догодиле, створивши тако нелојалну конкуренцију.

Наша кућа је жртва најбруталнијег медијског линча којим се покушава дискредитација и гашење наше медијске куће. У серијалу пљувачких прилога који се могу описати само као индукована мржња, регионална ТВ „Бест“ и локална ТВ „Фира“, дискредитовале су наша најелементарнија права. На то смо реаговали и складу са Законом о јавном информисању доставили одговоре које су били дужни да објаве, али уместо тога ТВ „Бест“ и ТВ „Фира“ су репризирали старе и правили нове лажи - каже Душан Војводић, већински власник “За медие”.

Градско веће Зајечара усвојило је предлог о расподели средстава намењених медијима. Тако је директор “Бест телевизије“, и садашњи градоначелник Зајечара, Велимир Огњеновић, својој телевизији доделио 18 милиона динара из буџета, док је РТВ Ф, чији је власник, члан Већа, Душан Фировић, припало 6,5 милиона динара.

Спорни су били и услови конкурса, који су, како стоји у саопштењу, били намештени.

- Услови конкурса су очигледно фризирани, јер је избачен критеријум да се средства не могу додељивати медијима који имају дуговања према Градској управи. Тако се догодила апсурдна ситуација да ТВ „Бест“ на конкурсу добије чак 18 милиона динара, иако у истом тренутку дугује Градској управи 11 милион динара за закупнину пословног простора - рекла је на конференцији за новинаре Ана Војводић, директорка “За медие”.

На овакву поделу средстава реаговала су и новинарска удружења.

- За УНС није прихватљив аргумент да продукцијске куће не могу да учествују на конкурсу за фи нансијску подршку медијима, што се управо десило у Зајечару где су две телевизије - ТВ “Бест”, чији је неформални власник Саша Мирковић, председник Скупштине града Зајечара, и ТВ Ф, фи рма Душана Фировића, члана Градског већа, добиле 24,5 од 326 милиона динара - стоји у саопштењу УНС-а.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси