Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ЕПС исплатио РТВ-у 70 милиона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 08. 2013.

Аутор: А. Р. Извор: Данас

ЕПС исплатио РТВ-у 70 милиона

Електропривреда Србије исплатила је јуче Радио-телевизији Војводине дуг од 70 милиона динара, па ће овај војвођански јавни сервис моћи да исплати заостале плате запосленима, сазнаје Данас у овој медијској кући.

Реч је о наплаћеним потраживањима од ТВ претплате, које ЕПС није проследио РТВ-у. То ће свакако олакшати живот овом војвођанском јавном сервису, који већ дуго кубури са наплатом свог дела ТВ претплате. Дуг војвођанског јавног сервиса је осам милиона евра.

Лист Данас је недавно писао о томе да је држава заправо преко система наплате ТВ претплате желела контролу над јавним сервисима - РТС-ом и РТВ-ом, јер је рачун за струју и претплату и сачињен тако да власт преко Електропривреде Србије задржи контролу прилива новца од претплате.

Механизам је крајње једноставан - новац уплаћен за струју, а који не покрива и износ од 500 динара за ТВ претплату, не уплаћује се РТС-у и РТВ-у. ТВ претплата износи 500 динара, а највећа наплата је у Војводини. Ипак, држава помаже РТС са 2,4 милијарде динара у виду позајмице, али не и РТВ, који је препуштен својој судбини.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси