Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Напло: Власт гура РТВ у пропаст
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 08. 2013.

Извор: РТВ

Напло: Власт гура РТВ у пропаст

Круг мађарских интелектуалаца из Војводине "Напло" затражио је од државе да обезбеди стабилно финансирање за Радио-телевизију Војводине (РТВ) и оптужио републичку власт да "због небриге" гура тај медиј у пропаст.

"Најенергичније протестујемо због тога што републичка власт Србије из небриге РТВ гура у материјалну пропаст. Без оправдања је и скандалозан је однос републичке владе према овој установи", наводи се у саопштењу круга "Напло".

Оцењује се да се таквим односом према РТВ-у укидају права грађана Војводине и додатно сужава медијски простор мањина, а укида се и заједнички медијски простор већине и мањина.

"Укратко, међусобно се удаљавају грађани вишенационалне покрајине", пише у саопштењу.

Круг "Напло" је изразио чуђење и због "недовољно борбеног става" војвођанских власти према РТВ-у, иако би несметано функционисање покрајинског јавног медијског сервиса представљало елементарни интерес покрајинских институција.

Интелектуалци су навели да је РТВ установа јединствене традиције и вредности народа и мањина које живе у покрајини, која у региону на јединствен начин житељима разнородне Војводине емитује садржаје од јавног интереса и јавног медијског сервиса на десет језика.

"Осим тога, захваљујући професионалнијој уређивачкој политици последњих година, РТВ је постао готово једини пример тежње ка непристрасном извештавању", пише у саопштењу.

Писмо су потписали Викторија Радич, Жужана Серенчеш, Габор Бодиш, Золтан Дањи, Ласло Геролд, Арпад Немет, Чаба Пресбургер, Ото Толнаи и Ласло Вегел.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси