Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Својој телевизији дао 18 милиона динара“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 08. 2013.

Аутор: М. Р. М. Извор: Данас

„Својој телевизији дао 18 милиона динара“

Посланици постављали питања министрима

- Зар вам господо из СНС нису довољна 22 одборника колико сте освојили у Зајечару на ванредним локалним изборима, него сте се окомили и на одборнике који нису ваши, нудећи им радна места и неке друге привилегије? Питам у коју врсту кривичних дела спада та понуда, да ли је то мито или корупција? Хоће ли СНС на примеру града Зајечара показати да борба против корупције није селективна - питала је јуче Радмила Геров, посланица ЛДП, током дела седнице парламента  Србије посвећене посланичким питањима.

Она је затражила и одговоре од министра саобраћаја о начину рада његов помоћника Саше Мирковића, који је уједно и председник скупштине Зајечара.

- Мирковић има 365 дана годишњег одмора и на основу чега прима плату у Влади, када је нон-стоп у Зајечару? Бахатост господина Мирковића огледа се и у томе што седнице Скупштине града заказује два сата пре почетка, на тај начин грађани и даље трпе терор СНС. Прва ствар коју је актуелни градоначелник Зајечара урадио била је та што је својој телевизији Бест из градског буџета доделио 18 милиона динара, а другој телевизији, „ЕФ каналу“, у власништву оца једног члана градског већа, 6,5 милиона динара. Да ли је то борба против корупције? С друге стране, постоји пресуда Апелационог суда да та телевизија врати градском буџету 13 милиона, али је сат времена пошто је она стигла у Зајечар смењен градски правобранилац, како пресуда не би била извршена. Питам министра правде Николу Селаковића да ли морају да се извршавају судске пресуде - нагласила је Геров.

Посланик ДС Јанко Веселиновић је констатовао да је независност јавних сервиса РТС и РТВ озбиљно угрожена, а „тиме и демократија у Србији“.

Веселиновић је своју тврдњу објаснио тиме што су јавни сервиси готово остали без новца, јер је „први потпредседник Владе Александар Вучић практично позвао грађане да не плаћају претплату, изјавом да ће она бити укинута.“

Он је констатовао да ће грађани и даље из свог џепа плаћати оба јавна сервиса и кад се они буду финансирали из буџета, јер то су њихове паре, а све што ће добити биће „апсолутна контрола СНС-а над свим медијима.“

Посланик ДС питао је Владу шта ће учинити да се не угасе јавни сервиси РТС и РТВ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси