Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бизнисмен осумњичен за убиство новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 08. 2013.

Аутор: В. З. Цвијић Извор: Блиц

Бизнисмен осумњичен за убиство новинара

За убиство новинара Милана Пантића (47) као наручилац најсумњивији је један пословни човек умешан у приватизацију цементаре у Параћину, о којој је убијени дописник „Новости“ из Јагодине писао, сазнаје „Блиц“. Овај бизнисмен је био у групи људи којој је сметало Пантићево писање о приватизцији цементаре. Он је о томе писао још у мају 2000, скоро две године пре него што је приватизација спроведена, а описао је шта ће се догодити.

 

Откривене су и одређене везе између овог бизнисмена и особа за које се сумња да су убиле новинара и које су тренутно ван земље - каже извор „Блица“.

Осим тога, прегледом телефонских листинга и неких пресретнутих разговора откривено је и да су Пантићу претила тројица јагодинских моћника, двојица политичара у пословним водама, као и један бизнисмен.

Пантић је убијен на улазу у зграду у којој је живео у Улици Бранка Радичевића у Јагодини око осам сати 11. јуна 2001. Убијен је ударцима тупим предметом у главу. Полиција је након убиства расписала награду од 300.000 марака, али убица није пронађен, а још нису откривене убице Славка Ћурувије и Даде Вујасиновић.

Разлика у ставовима БИА и УКП

Припадници БИА и Управе криминалистичке полиције немају идентичне ставове о истрази убиства Милана Пантића. Агенти БИА који су помогли у прикупљању доказа пресретнутих разговора сматрају да има довољно чињеница да се оконча истрага, док у УКП-у желе да прикупе још доказа.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

30.08.

2013.

Јагодина [нерегистровани] у 13:34

Продавци магле немају милости

Дакле, сврха најаве откривање истине о убиству Пантића је - замајавање јавности до бесвести. Да полиција има било шза што би личило на доказ, а не на претпоставке у стилу рекла-казала, то би већ саопштила. Подсећамо да је Пантић убијен пре 12 година.
Ако се прати листа манипулативних прича у стилу "само што није саопштено ко је убио, а ко наручио убиство", онда је на тој листи има и локалнохг директора пиваре, и бизнисмена из Новог Пазара, па чак и лидера странке која учествује у данашњој Влади Србије. Душан Михајловић, министар унутрашњих послова у првој ДОС-овој влади, је својевремено изјавио да је "полицијски" "случај убиства Пантића" решен, али то није довољно за тужилаштво и суд !? Министар је изјавио да "Пантић није требало да буде убијен, него пребијен, убијен је грешком"?! Да не помињемо вешто сервиране приче, потекле из редова (не)способне полиције, типа да је Пантића убио неки Румун, коме је,љубоморни муж жене са којом се покојни Пантић тајно састајао, платио да га "пребије", "али, будала га је ударила мало јаче цепаницом у главу, те је Пантић остао мртав...".
Жалосно је, у свему, да је на овом случају испливала сва немоћ српске штампе и новинарске професије у целини. Зашто макар једно од три новинарска удружења у Србији није организовало истрагу, а после опсежно прикупљених података објавило оно што су сакупили.
Једино решење, за откривање убице, било би да се породица обрати некој страној полицији типа ФБИ или ФСБ, или немачкој Кримполицај, и да те полиције, користећи стручну методологију и начела криминалистике, а не политике и удварања свакој шуши на власти, доћу до потребних чињеница о свему шта је коштало живопта пок. Пантића. Наравно, ако би те полиције уопште пристале да то одарде у туђој земљи.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси