Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Фарма“ после поноћи?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 08. 2013.

Аутор: Драгана Трипић Извор: Ало!

„Фарма“ после поноћи?!

Пљување, вређање, туче, безочне свађе и најниже страсти обележили су претходне четири сезоне „Фарме“, а уколико се то буде дешавало и у предстојећој, постоји могућност да овај ријалити буде приказиван искључиво у послепоноћном термину.

Како се до сада емитер овог програма неколико пута извлачио само уз опомене, Републичка радиодифузна агенција ће, како „Ало!“ сазнаје, овога пута отворити четворо очију и, уколико процени да понашање учесника превише излази из оквира пристојности, одмах ће реаговати и затражити цензуру, барем до поноћи.

- Национална фреквенција је јавно добро и, мада је „Пинк“ приватна комерцијална телевизија, не може рејтингом оправдати прелажење граница доброг укуса, вређање на верској, националној или некој другој основи или промовисање поремећеног система вредности.

Зато ће овога пута РРА, која је задужена да контролише начин на који се користи фреквенција, пажљивије гледати и брже реаговати на неправилности и, уколико се процени, тражити да се програм приказује у за то одређеном термину после поноћи. Никако се не сме дозволити ситуација да се неко хвали педофилијом, која је гнусно кривично дело, а управо то се раније дешавало - каже наш извор близак РРА.

А ако се узме у обзир ко су такмичари нове сезоне, реално је очекивати да својим понашањем наставе „светлу“ традицију својих претходника, који су се истицали својим вулгарностима и инцидентима.

У другој сезони „Фарме“ нетрпељивост између Драгана Маринковића Маце и Милоша Бојанића била је толико очигледна да су се свакодневно вређали, па чак и мртве помињали. Тако је Маца, истина, ван домашаја камера, крвнички ударио Браћалу у главу, због чега је фолкер затражио и лекарску помоћ.

У свим ријалити програмима строго је забрањено вређање на верској и националној основи, а у трећој сезони је то прекршио Милан Парошки, који је рекао Бакију Б3 да је „Турчин“, због чега је денсер физички насрнуо на политичара. На крају је продукција избацила Парошког због непоштовања уговора по коме је забрањено причати о политици и вређати на националној основи.

Салве увреда које су упутиле Зорица Марковић и Станија Добројевић резултирао је тучом јер је певачица прво гађала старлету лименком пива, да би је на крају ударила и почупала, након чега је фолкерка избачена из ријалитија. Потом је Беби Дол у алкохолисаном стању држећи скалпел у руци јурила Сашку Каран и расекла јој прст.

Сашка је морала да иде на ушивање, а Бебици је опроштено јер је процењено ју је повредила из нехата. Још једна инцидентна ситуација у низу била је туча између Гоце Божиновске и Весне Ривас, због које су избачене, да би већ сутрадан биле враћене. Након свега виђеног, није чудно што је РРА забринута да би сличне ствари могле да се понове.

РРА: Што шкоди менталном развоју мора ићи после поноћи!

Из Републичке радиодифузне агенције поручују да ће сваки садржај који може да нашкоди физичком, менталном и моралном развоју бити емитован након поноћи:

- Програмски садржај који је категоризован као садржај који може да нашкоди физичком, менталном или моралном развоју свих малолетника, без обзира на њихов узраст, и који мора да носи ознаку „18“, емитер може емитовати само у периоду од 24 часа до 6 сати.

У оквиру телевизијског програма, непосредно пре емитовања програмског садржаја, емитер ће емитовати усмену и писану напомену следеће садржине: „Програм који следи није погодан за особе млађе од 18 година“, као и графички знак у виду круга црвене боје у оквиру кога је у белој боји исписан број 18. Такав графички знак мора бити присутан и током целог трајања тог програмског садржаја - рекли су нам у РРА.

Ера промовисао педофилију!

Изјава фолк певача Ере Ојданића да је својевремено био у вези са девојчицом од 14 година згрозила је нацију и била још један повод за хитну седницу савета РРА!

- Ја сам се 2001. године забављао са 86. годиштем. Она је тада завршавала осми разред.

Заједно смо били шест година - похвалио се Ојданић, да би га накнадно продукција „опрала“ саопштењем да се само хвалисао. Ипак, (не)поменута Ерина, некадашња љубавница, огласила се у медијима и најавила тужбу против Ојданића, најавивши да ће новац добијен на суду уплатити у хуманитарне сврхе - за борбу против педофилије у Србији.

 Учесници „Фарме 5“: Звезде деведесетих и фрикови са интернета

„Фарма 5“ почиње у недељу, 1. септембра, и окупиће до сада највећи број учесника (у старту њих 27), а трајаће чак четири месеца. За сада је готово извесно да ће се у Лисовић доселити водитељи Сузана Манчић и Радомир Почуча, певачице „Гранда“ Инди, Катарина Грујић и Александра Стојковић Џиџа, певач Бора Дрљача, звезде деведесетих Нела Бијанић, Мис Светлана, Лепи Мића, Шеки Турковић и бивши муж Гоце Тржан Иван Маринковић, манекен Марко Вукотић, старлета Анастасија Буђић, астролог Сања Цоља и њен супруг Бојан Петровић, као и необичне појаве са интернета - Симонида Аћевић, Ивана Сирена и Екрем Јеврић, који улази тек 20. дана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси