Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Димитрије Давидовић - актуелан и данас
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 04. 2009.

Извор: Блиц

Димитрије Давидовић - актуелан и данас

Димитрије Давидовић - актуелан и данас

Обележавајући 220 година од рођења Димитрија Давидовића, Удружење новинара Србије организовало је јуче у међународном прес центру скуп на тему „Допринос српског новинарства развоју демократије од „Новина сербских“ 1813 до савремених токова“.

Зато су и излагања на овом скупу била подељена у две основе групе: историјске - јер је још много тога из живота и рада писца првог српског Устава из 1835. године остало без поузданих тумачења и савремене – пошто се нека збивања на акутелној медијској сцени могу повезати са традицијом, чији је Давидовић родоначелник и као први издавач и као прва жртва цензује и као први новинар који је дошао у сукоб са моћницима на власти...

Како би се на достојан начин обележио овај јубилеј, читаве године биће организоване пригодне манифестације, а крајњи циљ је оснивање Музеја српске штампе у Музеју – кући Рибникара и трајно подсећање на Давидовића, реконструкцијом његове родне куће у Земуну.

Б.Р.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси