Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дуг РТС за струју 35 милиона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 04. 2009.

Извор: Курир

Дуг РТС за струју 35 милиона


БЕОГРАД - Међу највећим дужницима Електродистрибуцији Београд је РТС, који дугује 35 милиона динара, потврдио је за Курир Миодраг Митић, руководилац сектора вирманских потрошача у овом предузећу.

Месечни рачун за струју РТС је око шест и по милиона динара, а у овој години уплатили су тричава два милиона динара. Према Митићевим речима, није проблем ако неко за један месец дугује вишемилионски износ, већ у случају кад за сваки рачун морате да се прегањате и натежете како би се дугови наплатили.

- Једно су предузећа која дугују огромне износе, а налазе се у процесу приватизације, а сасвим друго кад рачуне не плаћају профитабилна предузећа као што је Јавни сервис, или ВМА, који дугује 71 милион динара.
Треба разјаснити да ЕДБ Јавном сервису уредно сваког месеца пребацује износ на име наплате телевизијске претплате, који износи око осам милиона динара. Дуг с тим нема никакве везе. Нисмо им послали опомену пред искључење, јер они имају, како би се народски рекло, „специјалан повлашћен статус“ - објашњава Митић, напомињући да су, ипак, поједина предузећа заштићена.

С друге стране, због дуга од пет милиона динара опомену пред искључење добио је Фудбалски клуб Црвена звезда, коме ће, ако не плати, бити искључена струја. У ништа бољој ситуацији нису ни СПЦ Ташмајдан, Пионир, „Југоекспорт Авала филм“...

С. М. - С. Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси