Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радио телевизија Крагујевац емитовала предизборне скупове СНС за џабе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 07. 2024.

Аутор: Драгана Минић Извор: Глас Шумадије

Радио телевизија Крагујевац емитовала предизборне скупове СНС за џабе

Пред јунске локалне изборе, који су одржани у преко 60 локалних самоуправа, али не и у Крагујевцу, једини неприватизовани медиј у Србији, који из буџета града кроз субвенције добија преко 60 милиона динара, Радио телевизија Крагујевац, преносила је предизборне скупове Српске напредне странке. Како стоји у одговору на наше питање, који смо чекали скоро месец дана – без надоканде.

Информишемо вас да Радио телевизија Крагујевац није извештавала јавност у оквиру политичког маркетинга, а у складу са Правилником о начину извршавања обавеза пружалаца медијских услуга током медијске кампање (нама у Гласу Шумадије није познато шта значи термин „медијска кампања“ у овом Правилнику, прим. редакције)… Емитовани садржаји као такви нису политички маркетинг и као такви нису наплаћивани, пише у одговору.

Наводи се и да је РТК у периоду од 1. јануара до 20. маја ове године преносила четири скупа Српске напредне странке. И у том делу одговора каже се да преноси нису фактурисани СНС-у, јер „емитовани садржаји нису политички маркетинг“.

И док су други крагујевачки медији, пре свега портали, на тржишту, једва састављају крај са крајем и немају лускузну позицију да политички маркетинг тумаче одокативно, просечна нето зарада запослених у Радио телевизији Крагујевац је 91.495,60 динара. Најнижа плата износи 70.077, док су нас за највише плате упутили на информатор повереника.

А у информатору стоји да је плата директорке Радио телевизије Крагујевац, без додатака и одбитака, 154.218,13, док извршни директор зарађује 127.633,62 динара.

Подаци у информатору нису ажурирани, пошто је од недавно одговорни уредник телевизије Иван Ганић, а не Нина Бајић.

И да се не помисли да Глас Шумадије има нешто против већих плата у професији која је позната по малим зарадама. Указујемо само на чињеницу да се управо Српска напредна странка залагала за приватизацију локалних медија, да је тадашњи председник Србије Томислав Николић потписао закон, по коме су рокови за продају РТК одавно прошли, па би у складу с тим требало та партија требало да плати рекламу у оквиру предизборне кампање, сопственим, а не парама Крагујевчана.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси