Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Би-Би-Си планира да отпусти 500 радника у року од две године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 07. 2024.

Извор: Бета

Би-Би-Си планира да отпусти 500 радника у року од две године

Британска медијска кућа Би-Би-Си (BBC) саопштила је данас да планира да отпусти 500 радника до краја марта 2026. године у оквиру плана велике економске трансформације.

Поводом објављивања свог годишњег извештаја, Би-Би-Си је указао да је његова радна снага пала за скоро 2.000 радних места или десет одсто у последњих пет година.

„До краја марта 2026. очекујемо смањење за око 500 радних места“, наводи Би-Би-Си у саопштењу.

Поред годишњег плана уштеде од 594 милиона евра који је објављен пре две године, Би-Би-Си спроводи и додатни план за смањење потрошње на 237 милиона евра, који је најавила прошлог марта.

Битна медијска институција Великој Британији је на мети критика од стране конзервативаца, који су изгубили власт од лабуриста током парламентарних избора 4. јула.

Суочена је са одливом младе публике из традиционалних медија у корист друштвених платформи и мрежа, као и са све већим преиспитивањем начина финансирања.

У марту је њен генерални директор Тим Дејви рекао да Би-Би-Си испитује различите опције за реформу накнаде за лиценцу, свог главног извора финансирања, након 2028. године, када истиче актуелна повеља.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси