Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Европска комисија о таргетирању независних медија: ЕУ осуђује сваки напад на новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 07. 2024.

Аутор: Никола Радишић Извор: Н1

Европска комисија о таргетирању независних медија: ЕУ осуђује сваки напад на новинаре

ЕУ осуђује сваки напад на новинаре, навели су из Европске комисије на питање Н1 да ли ЕУ прати ситуацију у Србији, где се преко таблоида и медија са националном фреквенцијом води кампања против независних медија, укључујући и Н1 и Нова.рс.

„Кључно је да новинари могу да раде свој посао слободно, без претњи и насиља, узнемиравања и застрашивања, како би се осигурало да грађани имају приступ свим информацијама“, рекао је за Н1 портпарол Европске комисије.

Додао је да је детаљан извештај о стању медијских слобода у Србији представљен у извештају Европске комисије за 2023, и у њему су изнете и препоруке властима.

Нови извештај биће у оквиру предстојећег извештаја о владавини права у Србији, навео је портпарол.

Из Комисије нису ништа конкретно одговорили на питање како ЕУ планира да проактивније ради на примени закона о медијима, који је донет уз посредовање ОЕБС.

Пре недељу дана на телевизијама са националним фреквенцијама почео је да се емитује спот, који су претходно објавили неки таблоиди, а у коме се манипулацијом новинари Н1, Нове С и још неких медија оптужују за хајку на Вучића.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси