Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ Информер конкурисао за дозволу за емитовање у Београду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 07. 2024.

Аутор: Даница Ђокић Извор: Цензоловка

ТВ Информер конкурисао за дозволу за емитовање у Београду

Савет РЕМ-а две године није доделио преосталу телевизијску дозволу за емитовање на територији Београда. На нови позив су се јавиле четири телевизије, међу њима и омиљени медиј оних који уживају у пропаганди власти – ТВ Информер.

Након што је Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) у децембру 2022. године Студију Б и Телевизији Уна доделио дозволе за телевизијско емитовање на територији Београда (зона Авала), једна је остала недодељена, пише портал Цензоловка.

После скоро две године и још једног безуспешног конкурса, на трећи конкурс, поред раније одбијане Градске ТВ Пулс из Гроцке, кандидовале су се и телевизије Антена, Антена+ и млада прорежимска нада – Телевизија Информер.

Да додели преосталу београдску дозволу РЕМ је покушао још у јануару 2023. На листи кандидата појавиле су се ТВ Б2 и Градска ТВ Пулс из Гроцке.

Савет ипак није доделио ову дозволу, али је 18. маја одлучио да распише конкурс за доделе ТВ дозвола по зонама расподеле. Није наведено по којим зонама, нити када ће конкурс бити расписан.

Недељу дана касније ТВ Информер је од Савета РЕМ-а добила дозволу за емитовање.

Београдска дозвола и даље је чекала срећног добитника.

Месеци су прошли, ТВ Информер је почела да емитује програм, а Савет РЕМ-а је у фебруару ове године, коначно, расписао конкурс за 12 зона, међу којима је и београдска (Авала).

Онда је прошло још неколико месеци док је РЕМ утврдио листе нових кандидата – пре три дана, 15. јула.

По правилима конкурса, у року од 30 дана од утврђивања листе, кандидати треба да се представе члановима Савета РЕМ-а на јавним разговорима, чији датуми сада нису познати. Савет РЕМ-а о додели дозвола мора да одлучи најкасније до 15. августа.

Када додељује дозволу за емитовање у одређеној зони покривања, РЕМ треба посебно да цени „и на који начин би се програм односио према питањима која су од значаја за живот, културу и традицију зоне у којој ће се пружати медијска услуга”, према Правилнику о условима и критеријумима за издавање дозволе за пружање медијске услуге.

Поред зоне расподеле Авала (Београд), дозволе се додељују и за зоне Суботица–Сомбор, Вршац, Црвени чот, Рудник–Црни врх, Овчар–Торник, Тупижница, Дели Јован, Јастребац, Копаоник, Цер–Маљен и Бесна кобила.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси