Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари у Немачкој бојкутују десничарску АфД
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 07. 2024.

Извор: ФоНет

Новинари у Немачкој бојкутују десничарску АфД

Немачко удружење новинара (ДЈВ) саопштило је данас да се дистанцира од десничарске Алтернативе за Немачку (АфД) и "на свим нивоима прекида политичку дискусију са представницима свих антиуставних партија и група".

Одлука је донета уочи важних избора у источнонемачким покрајинама, а општим формулацијама је остављен простор да се прекид комуникација прошири и на друге екстремне организације, преноси агенција ДПА.

Документ није обавезујући, већ представља став удружења.

Председник ДЈВ Мика Бојстер, који нема партијску афилијацију, став је објаснио тиме да "АфД покушава да уништи политички дискурс".

Удружење наводи и да је забринуто за слободу медија, јер "више није искључено да ће екстремне политичке снаге у покрајинама преузети власт и наметнути своје антиуставне идеје о медијској политици".

ДЈВ је, између осталог, оптужио АфД да говором мржње и агитовањем промовише друштвену климу у којој су напади на новинаре постали уобичајени.

Удружење новинара окупља око 27.000 чланова, уз извесно осипање чланства последњих година. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси