Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТВ: Ускоро веће зараде али и упозерење пред отказ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 02. 2024.

Извор: СИНОС

РТВ: Ускоро веће зараде али и упозерење пред отказ

Генерални директор Радио телевизије Војводине (РТВ) Горан Караџић, на јучерашњем састанку са синдикалним руководиоцима ове медијске куће најавио је да ће такса на електрично бројило бити ускоро повећана, а могући термини су 1. март или 1. април.

Такса ће, према сазнањима генералног директора,  са садашњих 299 бити повећана највероватније на 340 динара што ће допринети и повећању зараде запослених. Караџић је обавестио представнике синдиката да му је на недавном састанку са министром финансија, Синишом Малим, наговештена могућност додатног повећања таксе крајем године.

- Према најави биће нам одобрено 200 милиона динара за социјални програм који ће бити реализован после одрађене симулације, која ће показати структуру запослених и могућу пројекцију тих средстава. У склопу израде нове организације и систематизације, укидају се неке целине (О Радио, Центар за компетенцију), с тим да ће запослени из тих делова бити прераспоређени - рекао је Караџић.

Генерални директор РТВ предочио је да ће запосленима који немају одговарајући број сати евидентираних системом електронске евиденције (њих 150) бити уручено упозорење за престанак Уговора о раду.

Нови састанак биће одржан за две недеље када ће се утврдити начин и критеријуми увећања зарада али и разјаснити проблематика електронске евиденције присуства на раду као узрок за Упозорење на престанак Уговора о раду.

10.2.2024. 

Нови Сад                                                                                                         Председник СИНОС                    Синиша Оташевић

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси